miercuri, 19 ianuarie 2022
AcasăLa ziEducațieColegiu în retrogradare: Colegiul Naţional Onisifor Ghibu din Oradea, acuzat că şi-a...

Colegiu în retrogradare: Colegiul Naţional Onisifor Ghibu din Oradea, acuzat că şi-a obţinut titulatura pe nedrept

Cea mai mare şcoală din Oradea şi, totodată, una al cărei prestigiu a crescut semnificativ în ultimii ani, Colegiul Naţional Onisifor Ghibu ar putea redeveni liceu teoretic.

Inspectorul şcolar general Virgil Blage va propune Ministerului Educaţiei să o retrogradeze, convins că nu respectă o condiţie obligatorie prevăzută de lege pentru a deveni colegiu naţional, mai precis nu are 75 de ani vechime ca liceu. „Un titlu de onoare nu poate să se întemeieze pe o minciună”, zice Blage. În replică, directorul şcolii, Iulius Timar, zice că şeful Inspectoratului este „analfabet funcţional” şi interpretează greşit legea. Un scandal defel onorant pentru Oradea…

Moştenirea din Seleuş

În vara anului 2019, prin ordin al Ministerului Educaţiei, Liceul Teoretic Onisifor Ghibu, unde învaţă aproape 2.000 de elevi, a devenit Colegiu Naţional. Titlul onorific, care nu aduce niciun beneficiu pecuniar, a fost cerut chiar de dascăli, după ce, sub coordonarea directorului Iulius Timar, au făcut un scurt istoric al unităţii de învăţământ.

Citește articolul complet în Bihoreanul

Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE