Aktual24: Comandantul pușcașilor marini avertizează că SUA nu dispun de capacități cheie pentru un eventual război cu China

Data:

Cel mai înalt membru al Corpului Pușcașilor Marini al SUA a declarat pentru Newsweek că forțelor sale le lipsește o capacitate cheie care s-ar putea dovedi esențială pentru a descuraja un conflict cu China sau pentru a duce cu succes un astfel de război în cazul în care ar izbucni în Pacific.

„Republica Populară Chineză este singurul competitor capabil să își combine puterea economica, diplomatica și tehnologica pentru a contesta sistemul international stabil și deschis de care ne bucuram”, a declarat pentru Newsweek generalul David Berger, comandantul Corpului de Infanterie Marina al SUA.

„Scopul final este de a preveni conflictele și de a gestiona crizele din regiune”, a adăugat el, „iar capacitatea amfibie este esențială pentru acest obiectiv”.

Capacitatea amfibie se refera la navele însărcinate cu transportul forțelor de sprijin terestru, cum ar fi unitățile expediționare ale pușcașilor marini (Marine Expeditionary Units – MEU) și vehiculele acestora, de pe mare până pe uscat.

Acest rol este crucial în contextul Pacificului, dar Berger și alti pușcași marini de rang înalt spun că starea lor de pregătire a ajuns la cel mai scăzut nivel din ultimii ani, până la 35 la suta din ceea ce era necesar pentru a avea la dispoziție în permanenta trei grupuri amfibii (ARG).

Continuarea în Aktual 24


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Majoritatea europenilor au o părere negativă despre Viktor Orbán | SONDAJ

Majoritatea europenilor au o părere negativă despre Viktor Orbán,...

SUA testează un tanc dronă, care operează eficient noaptea | Aktual24

SUA testează un tanc dronă, a anunțat Agenția americană...

SUA solicită vânzarea forțată a TikTok, iar UE inițiază noi proceduri împotriva acesteia

SUA solicită vânzarea forțată a TikTok, în condițiile în...

Zelenski rămâne cel mai popular lider european. Într-o țară din UE Putin este apreciat

Zelenski rămâne cel mai popular lider european, aproape jumătate...