Comerț cu monumente al naturii. „Pietrele vii”, celebrii trovanţi, vândute cu 500 de lei bucata

Data:

spot_img

Autorităţile judeţene din Botoșani se laudă la ordinea zilei cu valorile turistice din judeţ, însă, în realitate, adevărate comori naturale zac uitate în nepăsare. Într-o astfel de situaţie se află şi trovanţii sau „pietrele vii” din Lunca Siretului. Aceştia sunt nişte formaţiuni geologice unicat care au în componenţă argile albastre, deosebite de rare.

În alte zone din țară unde se găsesc astfel de formaţiuni aceste spaţii au fost declarate arii protejate din punct de vedere geologic. Asta pentru că trovanţii sunt monumente ale naturii pe care poți cel mai bine citi evoluția pământului. Autorităţile locale cunosc valoarea locului şi aşteaptă ca Apele Române, cele care au în grijă luciul de apă, dar şi Consiliul Judeţean să elaboreze o strategie turistică în zonă.

La Botoşani localnicii, fără să cunoască importanţa fenomenală a acestor roci, le iau din lunca Siretului. Acestea ajung să fie folosite ca pietre ornamentale, pe la porţi sau în grădini. Inclusiv biserica din Cândești are în curte trovanţi. Ba mai mult, în zonă s-a dezvoltat o adevărată speculă, o formaţiune fiind vândută cu 500 de lei.

Continuarea în Monitorulbt.ro

Citește și: Ce trebuie să faci dacă ai poliță RCA la Euroins

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Monitorulbt.ro)

spot_imgspot_img
Monitorul de Botoșani
Monitorul de Botoșanihttp://www.monitorulbt.ro
Singurul ziar tipărit din județul Botoșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related