Comisarul european pentru Energie: UE analizează diferite variante de plafoane de preţuri la gaze

Data:

Comisia Europeană are în vedere mai multe versiuni de plafoane de preţuri la gaze, a declarat marţi comisarul european pentru Energie, Kadri Simson, transmite Reuters, potrivit Agerpres.ro.

Ţările membre UE au opinii diferite cu privire la plafonarea preţului gazelor naturale, în încercarea de a reduce o inflaţie accelerată, iar şefii de stat şi de guvern urmează să dezbată această idee la summitul lor care va avea loc vineri.

Kadri Simson a spus marţi că următoarea mutare a Comisiei va fi ghidată de rezultatul reuniunii de vineri dar a adăugat că Executivul comunitar analizează mai multe opţiuni pentru a ţine sub control preţul gazelor naturale, care a explodat ca urmare a diminuării livrărilor din Rusia.

Citește și: Ce sunt armele nucleare tactice, cu care ne amenință Rusia? Ar trebui să ne îngrijorăm?

„O variantă posibilă ar fi să analizăm o limitare flexibilă a preţurilor în relaţie cu TTF, într-un mod care să continue să asigure aprovizionarea cu gaze, în special cu gaze lichefiate, a Europei”, le-a spus Kadri Simson membrilor Parlamentului European, făcând referire la preţul gazelor înregistrat la hub-ul Title Transfer Facility din Ţările de Jos. O astfel de măsură ar urma să fie temporară, în timp ce UE lucrează la un preţ de referinţă alternativ la TTF, a adăugat comisarul european, potrivit sursei citate.

O altă opţiune ar putea fi lansarea unui „cadru de referinţă” UE pentru un plafon de preţ impus gazelor naturale utilizate la producţia de electricitate, împreună cu măsuri pentru a asigura că nu va creşte cererea de gaze ca urmare a acestei măsuri, a spus Kadri Simson.

Citește și: Comisia Europeană: România nu primește banii din PNRR, dacă nu modificați Legea Avertizorului

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea)

spot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related