Comisarul european pentru locuri de muncă vine la București

Data:

Nicholas Schmit, comisar european pentru locuri de muncă și drepturi sociale, vine în România pe 31 martie, pentru discuții cu oficialii români despre politicile europene în domeniul social și al locurilor de muncă, dar și pentru evaluarea situației fluxului de refugiați ucraineni și a capacității statului român de a răspunde nevoilor.

Anunțul a fost făcut de eurodeputatul Dragoș Pâslaru, care l-a invitat pe comisarul european Schmit să vadă la fața locului care este situația din România și cum poate Comisia Europeană să intervină și să sprijine activitățile de acomodare a migranților, respectiv care sunt nevoile lor și ale statului român pe această componentă.

Nicolas Schmit se va întâlni joi cu premierul Nicolae Ciucă, cu ministrul Muncii, Marius Budăi, și Dan Vîlceanu, ministrul investițiilor și proiectelor europene.

De asemenea, va participa la o ședință comună a Comisiilor de muncă și protecție socială și a comisiilor pentru afaceri europene ale Senatului și Camerei Deputaților, după care se va întâlni cu Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților, și Florin Cîțu, președintele Senatului. Spre finalul zilei se va întâlni cu autoritățile locale și cu reprezentanții ONG-urilor.

Pe 1 aprilie, Nicolas Schmit va participa la o întâlnire cu partenerii sociali, va vizita Școala Profesională Concordia, un ONG cofinanțat de Fondul Social European care sprijină copiii, tinerii și familiile la o viață mai autonomă și, de asemenea, sprijină refugiații din Ucraina.

Vizita în România vine după o altă vizită realizată la Varșovia în Polonia, o altă țară europeană care se confruntă cu un aflux major de refugiați și face față acestei noi provocări

Ion Lucian Petras
Ion Lucian Petras
Ion Lucian Petraș este editor al publicației bistrițene Săptămâna online. Ofițer în rezervă, analist de intelligence și jurnalist. Are o experiență bogată în analiza de intelligence, este expert în domeniul securității naționale și vrea să contribuie la dezvoltarea spiritului civic prin lansarea acestui săptămânal și alte proiecte civice interesante.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul: