duminică, 24 octombrie 2021
spot_img
AcasăÎn lumeComisia cere statelor membre să îmbunătățească siguranța jurnaliștilor în întreaga UE

Comisia cere statelor membre să îmbunătățească siguranța jurnaliștilor în întreaga UE

Comisia Europeană a prezentat ieri, 16 septembrie, prima Recomandare de îmbunătățire a siguranței jurnaliștilor și a altor profesioniști din domeniul mass-media.

La 15 septembrie 2021, cu ocazia discursului său privind starea Uniunii, președinta Ursula von der Leyen a declarat: „Informațiile sunt un bun public. Trebuie să îi protejăm pe jurnaliști, căci ei sunt cei care asigură transparența. Acesta este motivul pentru care am făcut astăzi o recomandare vizând îmbunătățirea protecției jurnaliștilor.”

După cum a anunțat președinta Ursula von der Leyen în discursul său privind starea Uniunii, Comisia Europeană prezintă prima Recomandare de îmbunătățire a siguranței jurnaliștilor și a altor profesioniști din domeniul mass-media.

După cum a anunțat președinta Ursula von der Leyen în discursul său privind starea Uniunii, Comisia Europeană prezintă prima Recomandare de îmbunătățire a siguranței jurnaliștilor și a altor profesioniști din domeniul mass-media.

Vicepreședinta pentru valori și transparență, Věra Jourová, a declarat: „Niciun jurnalist nu ar trebui să își dea viața sau să sufere din cauza meseriei pe care o practică. Trebuie să le oferim jurnaliștilor sprijin și protecție, ei sunt esențiali într-o democrație. Pandemia a arătat mai clar ca niciodată că jurnaliștii joacă un rol-cheie în informarea noastră, scoțând la iveală și necesitatea urgentă ca autoritățile publice să depună mai multe eforturi pentru a-i proteja. Le cerem astăzi statelor membre să ia măsuri decisive pentru ca UE să devină un loc mai sigur pentru jurnaliști.”

(…)

Pentru a putea citi în continuare despre recomandările privind siguranța jurnaliștilor accesați Jurnalul de Argeș.

Jurnalul de Argeșhttps://jurnaluldearges.ro
Publicaţia Jurnal de Argeş a fost înființată în 1994 membru BRAT membru al Clubului Român de Presă, membru fondator în Patronatul Presei Locale – ROMEDIA, membru fondator AOA Argeș (Asociația Oamenilor de Afaceri), membru al Camerei de Comert, Industrie și Agricultură Argeș.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE