marți, 24 mai 2022
AcasăÎn lumeInternaționalComisia de la Veneţia critică interzicerea adopţiilor pentru cuplurile homosexuale în Ungaria

Comisia de la Veneţia critică interzicerea adopţiilor pentru cuplurile homosexuale în Ungaria

Comisia de la Veneţia, organul consultativ al CE în materie constituţională, vede o ”posibilă discriminare” în noul cadru legal din Ungaria care permite adopţiile numai în cazul cuplurilor heterosexuale căsătorite şi nu recunoaşte identitatea persoanelor transgender.

Comisia de la Veneţia scrie că reforma constituţională intrată în vigoare în Ungaria în decembrie ”nu trebuie folosită ca ocazie pentru a deroga de la legile existente asupra protecţiei persoanelor care nu sunt heterosexuale sau pentru a revizui aceste legi în sens contrar”.

Guvernul condus de Viktor Orban a adoptat această revizuire a Constituţiei care cuprinde dispoziţii asupra căsătoriei şi familiei, orientării sexuale, identităţii de gen şi educaţiei copiilor.

Citește articolul integral în Newsweek România

Newsweek România
Newsweek Romania duce jurnalismul de calitate la un alt nivel pe piata autohtona, cu analize si opinii pertinente despre probleme politice si economice, interne sau internationale, informatii atent selectate din lumea afacerilor, a culturii, a sporturilor sau a tehnologiei si recomandari din zona de lifestyle, de la automobile si vacante, la gadget-uri si accesorii vestimentare.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE