Comisia de mediu a Parlamentului European a votat pentru actualizarea regulilor privind exploatarea terenurilor și sectorul forestier VIDEO

Data:

Comisia de mediu a Parlamentului European a votat în data de 17 mai în favoarea unei actualizări a regulilor care reglementează exploatarea terenurilor, schimbarea utilizării terenurilor și sectorul forestier (LULUCF). Deputații europeni vor vota regulile actualizate în iunie.

Pădurile joacă un rol esențial în menținerea ecosistemului nostru, de exemplu prin captarea dioxidului de carbon din atmosferă, care altfel ar contribui la încălzirea globală. În prezent, Parlamentul European examinează planurile de compensare a emisiilor cauzate de despăduriri în fiecare țară UE.

Ținta în privința exploatării terenurilor


„Propunerea LULUCF (exploatarea terenurilor, schimbarea destinației terenurilor și silvicultură) dorește să prevină emisiile produse ca urmare a defrișărilor, prin obligativitatea ca fiecare țară din UE să compenseze schimbările în utilizarea terenurilor prin gestionarea mai bună a pădurilor”, precizează Biroul Parlamentului European în România

Urmăriți videoclipul pentru mai multe despre cum dorește UE să folosească pădurile pentru a absorbi CO2 și pentru a lupta împotriva schimbărilor climatice:

spot_imgspot_img
Roxana Stancu
Roxana Stancu
Roxana Stancu (REPER MEDIA Argeş) are 20 de ani de experiență în jurnalism. A debutat în anul 2000, în TV, iar de atunci a profesat atât în presa audiovizuală, cât și în cea scrisă (locală și națională).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Reforma pieței energiei electrice din UE. Măsuri de protecție pentru consumatori adoptate de Parlamentul European

Reforma pieței energiei electrice din UE, adoptată de Parlamentul...

7 milioane de euro de la Bruxelles pentru un nou pod peste Dunăre

7 milioane de Euro de la Bruxelles pentru un...

Comisia Europeană a aprobat ajutorul de 126 de milioane de euro pentru porturile din România

Comisia Europeană a aprobat ajutorul de 126 de milioane...

Parlamentul European condamnă atacul Hamas asupra Israel și solicită o pauză umanitară

Parlamentul condamnă în termenii cei mai fermi atacurile teroriste...