Comisia Europeană: Din 1 februarie, statele membre trebuie să accepte certificate de vaccinare valabile 9 luni

Data:

Comisia Europeană a anunțat, luni, că, din 1 februarie, statele membre UE trebuie să accepte certificate de vaccinare valabile 9 luni pentru schema inițială, iar după această perioadă certificatul este valabil doar cu booster.

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat, într-o conferință de presă, că în România încă se poate intra cu două doze de vaccin, fiind necesar să fie adoptat un act normativ.

„Mâine intră persoana respectivă, dar în curând trebuie să ne aliniem și regulilor europene, așa că la un moment cei care au 9 luni de la a doua doză și nu au făcut a treia doză vor trebui să aibă test”, a afirmat Raed Arafat.

Secretarul de stat a explicat că este necesară adoptarea unui act normativ în acest moment și a apreciat că nu va dura mult până la adoptarea acestuia.

Certificatul de vaccinare va fi emis în continuare după a doua doză de vaccin (sau prima în cazul Johnson&Johnson), însă acesta își va pierde valabilitatea după 9 luni, dacă nu este efectuată doza booster.

Aceste modificări se referă la certificatul digital european, necesar pentru călătoriile în țările UE. Deocamdată, regula nu se va aplica și pentru certificatul folosit în România pentru acces în instituții, la restaurant, la mall sau în alte locuri.

Articolul complet poate fi consultat pe site-ul G4MEDIA.RO.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Viceprimarul USR al Braşovului trimis în judecată: Sunt nevinovată, dar nu mai candidez

Viceprimarul USR al Braşovului trimis în judecată. Flavia Boghiu...

Judecătorii au respins candidatura primarului localității din care face parte satul Viscri

Judecătorii au respins candidatura primarului localității din care face...

Iulian Dumitrescu candidează pentru un nou mandat, deși este acuzat de luare de mită

Iulian Dumitrescu candidează pentru un nou mandat de preşedinte...

Parlamentul European aprobă primele norme ale UE privind combaterea violenței împotriva femeilor

Primele norme ale UE privind combaterea violenței împotriva femeilor...