Comisia Europeană: USB-C va deveni portul standard pentru toate telefoanele inteligente, tabletele, camerele, căștile, difuzoarele portabile și consolele video portabile

Data:

Comisia Europeană propune folosirea unui singur tip de încărcător pentru toate dispozitivele electronice. Portul de încărcare și tehnologia încărcare rapidă vor fi armonizate.

Comisia propune și separarea vânzării încărcătoarelor de vânzarea de dispozitive electronice, în ideea îmbunătățirii confortului consumatorilor și reducerii amprentei de mediu asociate producției și eliminării încărcătoarelor, sprijinind astfel tranziția verde și cea digitală.

„Propunem un încărcător comun pentru dispozitivele electronice! USB-C va deveni portul standard pentru toate telefoanele inteligente, tabletele, camerele, căștile, difuzoarele portabile și consolele video portabile.

În plus, propunem:

  • separarea vânzării încărcătoarelor de vânzarea de dispozitive electronice
  • tehnologie de încărcare rapidă armonizată
  • informații mai pertinente pentru consumatori: Acest lucru va îmbunătăți confortul consumatorilor și va reduce amprenta de mediu asociată producției și eliminării încărcătoarelor”, anunță pagina de Facebook a Comisiei Europeană în România.
spot_imgspot_img
Roxana Stancu
Roxana Stancu
Roxana Stancu (REPER MEDIA Argeş) are 20 de ani de experiență în jurnalism. A debutat în anul 2000, în TV, iar de atunci a profesat atât în presa audiovizuală, cât și în cea scrisă (locală și națională).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Încercare de dezbinare a cadrelor didactice. Profesorii, hotărâți să nu cedeze. Greva continuă

Liderii de sindicat din învățământ au anunțat miercuri seara...

Revolta supraviețuirii prin educație

Guvernanții României au supus, vreme de trei decenii, această...