Comisia Europeană: „Vom renunța rapid la combustibilii fosili din Rusia”

Data:

Comisia Europeană amintește că renunțarea rapidă la combustibilii fosili din Rusia este un obiectiv prin care este sprijinită Ucraina.

Renunțarea la combustibilii fosili din Rusia aduce independența energetică


Săptămâna aceasta se împlinesc trei luni de la începutul agresiunii nejustificate a Rusiei asupra Ucrainei.

„Sprijinim Ucraina prin: acordarea de ajutor imediat; crearea unor culoare de solidaritate, pentru a ajuta țara să exporte produse agricole și să importe bunurile de care are nevoie; crearea unei platforme de coordonare a reconstrucției Ucrainei.
De asemenea, vom renunța rapid la combustibilii fosili din Rusia, ceea ce ne va aduce independența energetică față de aceasta, și vom accelera, în același timp, tranziția verde.
Încă din prima zi, Uniunea Europeană a fost solidară cu Ucraina”, se aratăpe pagian de Facebook a Comisiei Europene în România 

Asistență macrofinanciară

Amintim că, recent, Comisia Europeană a plătit Ucrainei 300 milioane EUR sub formă de asistență macrofinanciară (AMF) de urgență. Aceasta se succedă unei plăți în valoare de 300 milioane EUR care a fost efectuată cu doar o săptămână înainte.

Scopul programului este acela de a aduce o contribuție semnificativă la consolidarea stabilității macroeconomice a Ucrainei în contextul invaziei ruse.


Roxana Stancu
Roxana Stancu
Roxana Stancu (REPER MEDIA Argeş) are 20 de ani de experiență în jurnalism. A debutat în anul 2000, în TV, iar de atunci a profesat atât în presa audiovizuală, cât și în cea scrisă (locală și națională).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul: