Compania care a dezvoltat aplicaţia de spionaj Pegasus, anchetată de autoritățile din Israel. Și Franța a anunțat investigaţii în cazul spyware-ului

Data:

Israelul a înfiinţat o echipă ministerială pentru a analiza acuzaţiile tot mai numeroase vizând aplicaţia de spionaj vândută la nivel mondial de o firmă cibernetică israeliană, a declarat miercuri o sursă apropiată situaţiei, care a adăugat că este improbabilă evaluarea exporturilor, transmite Reuters citat de News.ro.

Echipa este condusă de Consiliul pentru Securitate Naţională al Israelului, care este subordonat premierului Naftali Bennett şi care are  arie de expertiză mai largă decât Ministerul Apărării, care supraveghează exportul softului Pegasus al firmei NSO. ”Acest eveniment trece dincolo de competenţa Ministerului Apărării”, a spus sursa, referindu-se la un posibil efect diplomatic negativ, după informaţiile apărute în presă în această săptămână, despre posibile abuzuri în folosirea Pegasus în Franţa, Mexic, India, Maroc şi Irak.

Citește articolul integral în G4Media

spot_imgspot_img
G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Mediocritatea liderilor politici | Revista22

Mediocritatea liderilor politici români din ultimul deceniu a dus...

Cătălin Cîrstoiu: „până acum o săptămână eram un om respectat, acum sunt omul negru”  |Digi24

Cătălin Cîrstoiu: „până acum o săptămână eram un om...

Noi achiziții pentru creșterea securității României | Monitorul de Cluj

Noi achiziții pentru creșterea securității României, în contextul creșterii...