Compania militară rusă Wagner, declarată de SUA „organizaţie criminală transnaţională”

Data:

Statele Unite au desemnat, joi, în mod oficial, compania militară Wagner ca organizație criminală transnațională, înghețându-i activele americane ca urmare a acțiunilor acesteia de a ajuta armata rusă în războiul din Ucraina, relatează Reuters.

Departamentul de Trezorerie al SUA a declarat că a desemnat Wagner Group drept „organizație criminală transnațională semnificativă” ca parte a acțiunii care vizează zeci de persoane și entități într-un efort de a diminua capacitatea Rusiei de a susține războiul.

„Personalul Wagner s-a implicat într-un tipar continuu de activități criminale grave, inclusiv execuții în masă, viol, răpiri de copii și abuz fizic în Republica Centrafricană (RCA) și Mali”, a declarat Trezoreria într-un comunicat.

Trezoreria a impus, de asemenea, sancțiuni suplimentare grupului Wagner în baza unui alt ordin executiv, acuzând grupul că este responsabil sau complice la vizarea femeilor, copiilor sau civililor, inclusiv prin strămutări forțate, atacuri asupra spitalelor și alte comportamente în legătură cu Republica Centrafricană.

Citește articolul integral pe HotNews.ro

Citește și: Rețeaua prin care oamenii Gabrielei Firea fac bani pe seama persoanelor cu dizabilități

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Pixabay.com)

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img
spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related