sâmbătă, 28 mai 2022
AcasăRecomandateComuna Ciugud, model de digitalizare pentru un district din landul german Brandenburg

Comuna Ciugud, model de digitalizare pentru un district din landul german Brandenburg

O parte dintre soluții de tip „smart village” implementate la Ciugud vor fi folosite ca model de bune practici de Districtul Prignitz.

O delegație a Districtului Prignitz, Landul Brandenburg, din Republica Federală Germania, s-a aflat, ieri, într-o vizită de lucru la Ciugud. Delegația, condusă de către președintele districtului, Torsten Uhe și însoțită de Ion Dumitrel, președintele Consiliului Județean Alba, a fost primită de către primarul Gheorghe Damian. Discuțiile dintre echipa Primăriei Ciugud și oficialii germani au fost axate pe schimbul de bune practici în domeniul digitalizării.

Astfel, delegația a vizitat și Școala Gimnazială Ciugud, prima școală smart din mediul rural din România, unde a participat la simulare unei ore interactive și i-a fost prezentat modul de predare abordat la nivelul școlii. Partenerii germani au aflat și cum a fost construit conceptul „Ciugud Smart Village” și ce soluții au fost implementate la nivelul comunei pentru digitalizarea serviciilor publice, a educației sau pentru reducerea consumului de energie și protejarea mediului înconjurător.

Citește articolul integral în Știrile Transilvaniei

Știrile Transilvaniei
ȘTIRILE TRANSILVANIEI este o platformă media care și-a propus să aducă în atenția întregii Românii evenimentele de interes din Transilvania, întrucât considerăm că această parte de țară este un model de bună conviețuire, de bună guvernanță, dar și de bune practici economice.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE