Comuna Ciugud, model de digitalizare pentru un district din landul german Brandenburg

Data:

O parte dintre soluții de tip „smart village” implementate la Ciugud vor fi folosite ca model de bune practici de Districtul Prignitz.

O delegație a Districtului Prignitz, Landul Brandenburg, din Republica Federală Germania, s-a aflat, ieri, într-o vizită de lucru la Ciugud. Delegația, condusă de către președintele districtului, Torsten Uhe și însoțită de Ion Dumitrel, președintele Consiliului Județean Alba, a fost primită de către primarul Gheorghe Damian. Discuțiile dintre echipa Primăriei Ciugud și oficialii germani au fost axate pe schimbul de bune practici în domeniul digitalizării.

Astfel, delegația a vizitat și Școala Gimnazială Ciugud, prima școală smart din mediul rural din România, unde a participat la simulare unei ore interactive și i-a fost prezentat modul de predare abordat la nivelul școlii. Partenerii germani au aflat și cum a fost construit conceptul „Ciugud Smart Village” și ce soluții au fost implementate la nivelul comunei pentru digitalizarea serviciilor publice, a educației sau pentru reducerea consumului de energie și protejarea mediului înconjurător.

Citește articolul integral în Știrile Transilvaniei

spot_imgspot_img
Știrile Transilvaniei
Știrile Transilvaniei
ȘTIRILE TRANSILVANIEI este o platformă media care și-a propus să aducă în atenția întregii Românii evenimentele de interes din Transilvania, întrucât considerăm că această parte de țară este un model de bună conviețuire, de bună guvernanță, dar și de bune practici economice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Alte cinci terenuri din stațiunea Mamaia urmează să fie vândute de Primăria Constanța | Info Sud-Est

Primăria Constanța vrea să vândă alte cinci terenuri din...

Instanța a respins contestația împotriva candidaturii lui Piedone la Primăria Capitalei

Contestația împotriva candidaturii lui Cristian Popescu Piedone la Primăria...