Concertul care l-a supărat pe Bobonete. Federația de Tir nu-și asumă nimic

Data:

Concertul care l-a supărat pe Bobonete a avut loc sâmbătă, 29 iulie, la baza din Băneasa a Federației Române de Tir Sportiv (FRTS). Actorul, dar și multe alte persoane care locuiesc în zonă s-au plâns de zgomotul infernal al spectacolului The Mission in The Forest, care a ținut până la 8 dimineața.

„La 4:30, m-a întrebat copilul unde putem merge să dormim, că nu mai poate așa. E ceva oribil și nu sunt genul de bătrân care nu înțelege genul asta de manifestație, dar la 4:31 să-mi sară geamurile de la dormitor…

Poliția orașului Voluntari m-a sunat acum să-mi spună că au sancționat organizatorii festivalului cu pricina, pentru că au primit zeci de sesizări… m-au rupt, vă dați seama? Adică i-au nenorocit pe aia și ne-au ajutat pe noi cetățenii cu mega siguranță și încredere”, a scris Mihai Bobonete pe Facebook, a doua zi.

Alți locuitori din zona Băneasa s-au plâns redacției noastre.

„Concertul a fost ținut în pădurea Băneasa, lângă gradina zoologică, toaă noaptea. Săracele animale. Cred că este o combinație a conducerii de la Federația Română de Tir Sportiv, de îi lasă contra cost să desfășoare astfel de activități”, ne-a scris un cititor.

DJ-ul Solomun a ținut toată Băneasa trează până dimineață

Concertul sub genericul The Mission in the Forest a fost susținut de DJ-ul Solomun, care a oferit „un set maraton all night long”, după cum au precizat organizatorii. Spectacolul a început la 10.00, sâmbătă seara, și s-a încheiat la 8.00, duminică dimineață.

Concertul care l-a supărat pe Bobonete
Concertul care l-a supărat pe Bobonete

Spațiul pentru concert a fost închiriat de la Federația Română de Tir Sportiv. Potrivit informațiilor PRESShub, pentru că au fost zeci de sesizări de la localnici, organizatorii au primit mai multe amenzi de la Poliția Locală Voluntari și Direcția de Sănătate Publică, pentru că nu ar fi avut autorizație și pentru nivelul de zgomot depășit.

De asemenea, asupra a 40 de participanți la eveniment s-ar fi găsit droguri.

PRESShub a cerut celor două instituții să ne precizeze câte amenzi și în ce valoare au fost date, dar nu am primit un răspuns deocamdată.

Citește și: EXCLUSIV Instituțiile de stat se grăbesc să ocupe posturile vacante pe care vrea Ciolacu să le taie

Concertul care l-a supărat pe Bobonete. Federația de Tir susține că a fost o activitate sportivă

A răspuns, în schimb, FRTS, organizația care a închiriat terenul, dar care s-a spălat pe mâni de orice responsabilitate. Mai mult, a susținut, în răspunsul oferit PRESShub, că a închiriat spațiul pentru un eveniment „artistic-sportiv”. Nu este clar care a fost partea sportivă. Poate doar cuvântul „maraton”.

„Federația Română de Tir Sportiv a pus la dispoziția organizatorului o suprafață de teren pentru desfășurarea unui eveniment cultural, artistic-sportiv. Conform contractului, beneficiarului îi revenea obligația de obținere a tuturor autorizațiilor”, a răspuns FRTS.

Federația nu-și asumă nici o responsabilitate nici în chestiunea zgomotului depășit și a menționat doar că „FRTS nu a fost și nu este de acord cu încălcarea normelor civice”.

Instituția a refuzat să dezvăluie câți bani a primit pentru închirierea terenului, în schimb a precizat că FRTS nu a primit amenzi.

La începutul lunii iulie, locuitorii din zonă s-au plâns de zgomotul infernal de la festivalul Nostalgia, care a fost organizat tot în incinta Federației De Tir Sportiv. 

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Răzvan Chiruță
Răzvan Chiruță
Răzvan Chiruță este redactor-șef al PRESShub (presshub.ro), din ianuarie 2022. Anterior, a fost redactor-șef al revistei Newsweek România, din 2018 până în 2021, și cotidianului România liberă, între 2015 și 2017. Este absolvent de Jurnalism, în cadrul Universității „Al.I.Cuza” din Iași, și a urmat un master în Managementul instituțiilor mass-media (fără disertație) la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Și-a început cariera la Opinia studențească, cunoscuta școală de presă din Iași. A lucrat în presa locală, apoi a devenit corespondent pentru Iași al cotidianului Evenimentul Zilei. Din 2004, a coordonat pentru șase luni secția de corespondenți a Evenimentului Zilei. A mai lucrat la săptămânalul Prezent și a colaborat cu revistele Dilema Veche și Suplimentul de Cultură. Este co-autor în volumele „Mass-media și democrația în România post-comunistă” (ed. a II-a), Ed. Institutul European, Iași, 2013, și „COVID - 19. Dimensiuni ale gestionarii pandemiei”, Editura Junimea, Iași, 2020.
1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Povestea genții Lady Dior, spusă de Mircea Cantor la Romanian Creative Week

Povestea genții Lady Dior, spusă de Mircea Cantor la...

Cum arată vila unde fac arest fiii „vrăjitoarei” Sidonia, criminalii de la Padina

Acest imobil din Sectorul 5 este locul unde frații...

Povestea femeilor din Evul Mediu românesc, adusă în zilele noastre de „Muza înaripată” | Ziarul de Iași 

Trofeul „Muza înaripată” a ajuns ieri la marele câștigător...

Percheziții la un individ cercetat pentru trafic de droguri de mare risc. Bărbatul, care vindea cocaină a fost reținut VIDEO

Polițiști Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, împreună...