Concertul-eveniment Joyce-Brâncuși de la Sala Radio, aplaudat în picioare minute în șir

Data:

Aplauze în picioare la finalul Concertului prieteniei dintre James Joyce și Constantin Brâncuși, pus în scenă de pianista Ana Silvestru, care a avut loc sâmbătă, la Sala Radio.

În public s-au aflat oameni de cultură, melomani de toate vârstele, iar în loja VIP au luat loc ambasadorii Elveției (Arthur Mattli) și Irlandei (Paul McGarry, care a venit împreună cu soția sa). Spectacolul s-a desfășurat cu casa închisă, toate biletele fiind vândute cu trei zile înainte de concert.

„Mulțumesc publicului și artiștilor care au urcat pe scenă alături de mine pentru o seară cu adevărat minunată și specială. Îmi era dor de publicul din România și mă simt cu adevărat norocoasă că am fost pe scenă chiar de ziua lui Constantin Brâncuși”, a declarat Ana Silvestru.

Gândit de pianista Ana Silvestru ca un omagiu adus muzicalității sculptorului Constantin Brâncuși, „Concertul prieteniei dintre James Joyce și Constantin Brâncuși” a debutat cu Trio Contraste de Béla Bartók. Au urmat Sonata pentru violoncel şi pian de Claude Debussy și Sonata a III-a „în caracter popular românesc” pentru vioară şi pian de George Enescu. Seara de muzică s-a încheiat în aplauze cu Trioul pentru pian, vioară şi violoncel pe teme populare irlandeze de Frank Martin.

Alături de Ana Silvestru, pe scenă s-au aflat artiști foarte apreciați din România și din Elveția, precum Paul Handschke – solo cellist al Orchestrei Tonhalle Zürich, Cosmin Bănică – violonist, concertmaistru al Orchestrei Tonhalle din Zürich, Rafael Butaru – violonist, concertmaistru al Filarmonicii „George Enescu” din Bucureşti şi Emil Vişenescu – solo clarinetist al Orchestrei Filarmonicii „George Enescu”. Pianista Ana Silvestru a cântat la pian la fiecare din cele patru momente ale spectacolului.

Totul a fost gândit anume pentru a fi pus în scenă de ziua lui Constantin Brâncuși, în anul în care se împlinesc 140 de ani de la nașterea lui James Joyce și un secol de la publicarea romanului „Ulysses”, iar lucrările au fost alese astfel încât să comunice teme importante ale creației celor doi mari artiști: exilul, patria lăsată în urmă, dar care le-a rămas în suflet, tragedia războiului, fluiditatea și evoluția infinită a operei de artă.

Organizatorii anunță că pregătesc o înregistrare a spectacolului, care va fi pusă, zilele următoare, la dispoziția celor care nu au reușit să cumpere bilete. 

Concertul prieteniei dintre James Joyce și Constantin Brâncuși a fost organizat de Asociaţia „Ana Silvestru Classics” din Zürich și co-produs de Radio România Muzical.

Parteneri media: HotNews, News.ro, PressHub, Radio România Cultural

Partener comunicare: PiArt Vision

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Prea mulți români nu știu ce trebuie să facă un primar. De aceea sunt ușor de păcălit

„Uite ce frumos aranjează Chirica grădinile, a renunțat la...

Încep lucrările la Filarmonica Iași, după o aşteptare de peste 15 ani

Încep lucrările la Filarmonica Iași, după o aşteptare de...

Comunitatea Declic a primit Premiul GDS pe anul 2023

Comunitatea Declic a primit Premiul GDS pe anul 2023....

Trei parlamentari români, vizaţi de o grupare globală de spionaj a Chinei

Trei parlamentari români, vizaţi de o grupare globală de...