Jandarmerița care l-a gazat pe bărbatul din Vatra Dornei: „Mi s-a spus pe un ton imperativ: Dă-i cu spray!”

Data:

Jandarmerița din Suceava Ana-Maria Florescu, condamnată luna trecută  la doi ani și șapte luni închisoare cu suspendare de Tribunalul Militar Iași pentru moartea bărbatului de 55 de ani din Vatra Dornei, imobilizat de un echipaj de jandarmi într-o zi din vara lui 2019 în timpul unui festival folcloric, a acceptat să dea declarații la finalul procesului.

Sentința a fost atacată de procurori. Întreaga scenă a imobilizării bărbatului a fost filmată, iar imaginile au apărut imediat atunci în spațiul public.

În fața judecătorilor, Ana-Maria Florescu a povestit în detaliu ce s-a întâmplat pe 19 iulie 2019, când făcea parte din patrula de asigurare a ordinii publice în parcul din Vatra Dornei unde se desfășura un festival internațional de folclor. Inițial, tânăra de 26 de ani refuzase să dea declarații pe durata procesului, dar în momentul în care judecătorii au decis să schimbe acuzațiile din lovituri cauzatoare de moarte în ucidere din culpă (care presupune o pedeapsă mai mică), aceasta a acceptat să vorbească.

În acea zi, pensionat pe caz de boală, Ioan Csapai, care lucra, cu jumătate de normă, ca spălător de vase în bucătăria unui hotel din Vatra Dornei, s-a învoit la șefa sa pentru a merge să asculte muzică populară la festivalul de folclor care se desfășura în oraş.

Printre cei aproape 300 de spectatori se afla și o adolescentă de 13 ani, alături de familia ei. La un moment dat, copila s-a plâns mamei că un bărbat a atins-o și a privit-o în mod nepotrivit. L-a indicat pe Ioan Csapai ca fiind autorul.

În momentul în care a fost luat la întrebări de un echipaj de jandarmi, Csapai a luat-o la fugă, cu doi dintre jandarmi pe urmele sale, care l-au pus la pământ.

Citește articolul complet în Libertatea.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!


spot_imgspot_img
1 COMENTARIU
  1. „… doua spray-iuri, unul personal…”___–-____iata un alt caz unde o „mica” eroare, a dus la tragedie, practic respectiva jandarmerita trebuie inculpata si condamnata ca pentru crima cu premeditare, este clar ca avea un caracter criminal si ca profesia o folosea doar sa-si ascunda intentiile, abia astepta o victima, iar aici victima ii ERA cunoscuta, iar faptul ca individului ii placea sa „atinga” fete, inseamna ca -este f. probabil- (lucrand , candva, impreuna), tipul a „atins-o”, sau i-a facut o „propunere indecenta”, iar ea, a construit un scenariu de razbunare, pe care intamplarea i l-a servit…Iar faptul ca „a respectat ordinul”, nu denota decat ca nu avea niciun interes, sa nu-l respecte, desi orice ordin poate fi refuzat daca este ceva de acest gen, iar purtatul -ILEGAL- de o arma posibil letala, obliga la concluzia ca individa a avut intentia de omor…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Percheziții DNA la Primăria Gropeni. Este vizat liberalul Stan Malinche, primarul comunei | De Brăila

DNA Galați efectuează, joi dimineață, mai multe percheziții în...

Sistemul de Garanție-Returnare dă rateuri. De ce nu funcționează | Ziarul de Iași

Sistemul de Garanție-Returnare dă rateuri. Deși ar trebui să...

Lucrările la tronsonul Chiribiș – Biharia, din Autostrada Transilvania, vor începe abia anul viitor | Bihoreanul

Lucrările la tronsonul Chiribiș – Biharia, de 28,55 kilometri,...