joi, 20 ianuarie 2022
AcasăRecomandateCondamnată cu suspendare, jandarmerița care l-a gazat pe bărbatul din Vatra Dornei...

Condamnată cu suspendare, jandarmerița care l-a gazat pe bărbatul din Vatra Dornei care a murit rupe tăcerea: „Mi s-a spus pe un ton imperativ: Dă-i cu spray!”

Jandarmerița din Suceava Ana-Maria Florescu, condamnată luna trecută  la doi ani și șapte luni închisoare cu suspendare de Tribunalul Militar Iași pentru moartea bărbatului de 55 de ani din Vatra Dornei, imobilizat de un echipaj de jandarmi într-o zi din vara lui 2019 în timpul unui festival folcloric, a acceptat să dea declarații la finalul procesului. Sentința a fost atacată de procurori. Întreaga scenă a imobilizării bărbatului a fost filmată, iar imaginile au apărut imediat atunci în spațiul public.

În fața judecătorilor, Ana-Maria Florescu a povestit în detaliu ce s-a întâmplat pe 19 iulie 2019, când făcea parte din patrula de asigurare a ordinii publice în parcul din Vatra Dornei unde se desfășura un festival internațional de folclor. Inițial, tânăra de 26 de ani refuzase să dea declarații pe durata procesului, dar în momentul în care judecătorii au decis să schimbe acuzațiile din lovituri cauzatoare de moarte în ucidere din culpă (care presupune o pedeapsă mai mică), aceasta a acceptat să vorbească.

Citește articolul complet în Libertatea

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE