Consilierii de probaţiune din România au anunţat protestul general începând cu data de 3 mai. Vineri, în 9 iunie, în ziua de salariu, i-a cuprins însă tristeţea. În timp ce protestează împotriva discriminărilor salariale, rămân fără bani ca să se întreţină şi să îşi întreţină familiile. În aceeaşi situaţie ar putea fi luna viitoare profesorii din învăţământul preuniversitar, aflaţi deja de aproape trei săptămâni în grevă generală.
Vineri, 9 iunie, a fost zi de salariu la Serviciile de Probaţiune din România. Numai că 154 de angajaţi din cei 688 s-au trezit cu lefurile reduse la maxim. “Toţi cei care au fost în grevă de la început şi s-au pontat cu “G” (de la grevă), în loc de “8” (numărul de ore lucrate zilnic), au primit maxim 200 de lei la salariu. Dar noi am muncit toţi, chiar în perioada grevei. Prin lege, facem parte din categoriile de angajaţi care nu pot întrerupe cu totul lucrul. Trebuie să asigurăm cel puţin o treime din volumul de muncă”, a explicat Cristina Irimia, reprezentantul sindical din Serviciul de Probaţiune Iaşi. Pontaţi cu numărul de ore lucrate şi nu cu literă din alfabet, angajaţii ieşeni nu au trăit acelaşi şoc precum colegii lor din Galaţi, Satu-Mare, Teleorman, Argeş, Mehedinţi, Gorj, etc.
La Iaşi, “tuturor consilierilor din serviciu, indiferent dacă au fost sau nu în grevă, le-au fost alocate sarcini pe care aceştia le-au dus la îndeplinire, au desfăşurat activităţi cu beneficiarii timp de 8 ore, conform programului normal de lucru… din acest motiv, s-a considerat ca notarea cu G in pontaj nu îşi are rostul (neavând normarea muncii, nu am putut sa identificam procentual volumul de munca, aşa ca am îndeplinit sarcinile, mai ales ca au venit solicitări de la instanţa, iar acestea se executa, indiferent de situaţie)”, susţine Cristina Irimia.
Continuarea în Ziaruldeiasi.ro
Citește și: Memorandum | Guvernul se laudă că a consolidat o creșă cu 3 milioane de euro
Urmăriți PressHUB și pe Google News!
(Sursa foto: Ziaruldeiasi.ro)