Consilierul lui Zelenski: „Așa-zisa armată a regiunii transnistrene nu are suficientă pregătire și nu va sprijini forțele ruse”

Data:

Aleksei Arestovici, consilierul președintelui ucrainean, nu vede vreun pericol din partea regiunii transnistrene, în contextul invaziei ruse în Ucraina, iar șansele ca trupele ruse, care staționează în stânga Nistrului, să fie implicate în război, sunt foarte mici, potrivi RFI.

Declarații în acest sens au fost făcute într-un interviu pentru portalul Nordnews.md. Așa-zisa armată a regiunii transnistrene nu are suficientă pregătire și nu va sprijini forțele ruse în atacurile asupra Ucrainei, mai spune Arestovici.

Consilierul președintelui ucrainean menționează totodată că o eventuală implicare a Transnistriei în război este o problemă internă a Republicii Moldova, dar și a României, țară membră NATO și a UE. În același timp, Ucraina, spune consilierul prezidențial, este ”înțelegătoare” față de decizia Chișinăului de a nu se alătura sancțiunilor Occidentului împotriva Rusiei. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Reduse la tăcere. Tacticile prin care victimele sunt intimidate să nu-și reclame agresorii

O tânără din Bihor, răpită şi forţată să se...

VIDEO Audiere în Parlamentul European pe tema dezinformării și propagandei ruse

Comisia specială privind ingerințele externe în toate procesele democratice din Uniunea Europeană, inclusiv dezinformarea, a Parlamentului European, a susținut, joi, audierea

Licitație pentru reabilitarea a 50 de km de linii de tramvai în București

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat, săptămâna aceasta, llansarea licitaţiei pentru reabilitarea a 16 linii de tramvai.

Anonimă prinsă de ANAF cu 5,8 milioane de lei nejustificați pe „marile averi”

Fiscul din Iași a descoperit că o femeie de afaceri a cheltuit în trei ani 5,8 milioane de lei pe care nu-i poate justifica. Ofensivă împotriva „banilor la negru”.