luni, 6 decembrie 2021
AcasăLa ziConstanța, în carantină pe timp de noapte, în weekend/ Sunt exceptați vaccinații...

Constanța, în carantină pe timp de noapte, în weekend/ Sunt exceptați vaccinații împotriva COVID-19

Potrivit info-sud-est.ro, Prefectura Constanța a anunțat, marți, noi restricții, după ce municipiul Constanța a depășit rata de infectare de 6 cazuri COVID-19 la 1000 de locuitori.

Astfel, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică este interzisă circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 20.00-05.00, cu următoarele excepții:

  • deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/ gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;
  • deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente;
  • deplasări în afara localităților ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, și care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;
  • deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori decesul unui membru de familie.

De precizat este că măsurile nu se aplică persoanelor vaccinate şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanelor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2 şi care fac dovada îndeplinirii acestei condiţii prin intermediul certificatului de vaccinare, pe suport hârtie sau în format electronic, sau al certificatului digital al Uniunii Europene privind COVID-19.

Astăzi, în cadrul CJSU, au fost votate hotărârile nr. 138 și 139. Prima prevede constatarea încadrării în limitele de incidență cumulată la 14 zile mai mare de 7,5/1.000 de locuitori pentru U.A.T. Techirghiol, respectiv constatarea încadrării în limitele de incidență cumulată la 14 zile mai mare de 6/1000 de locuitori și mai mică sau egală cu 7,5/1000 de locuitori pentru U.A.T.-urile Constanța, Agigea și Valu lui Traian.

Articolul integral, pe info-sud-est.ro!

Info Sud-Esthttp://www.info-sud-est.ro
Ziar regional care acoperă subiecte din județele Constanța și Tulcea, dar și subiecte cu impact la nivel național.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE