duminică, 24 octombrie 2021
spot_img
AcasăLa ziConsultări la Cotroceni. Sacrificarea premierului Cîțu sau blocaj în Parlament

Consultări la Cotroceni. Sacrificarea premierului Cîțu sau blocaj în Parlament

Președintele Klaus Iohannis trebuie să identifice o soluție pentru rezolvarea crizei politice, dar sunt premise ca prima rundă de consultări cu partidele să nu ducă la un rezultat concret. Potrivit Europa Liberă România, singura certitudine este că Florin Cîțu nu mai este dorit în fruntea Guvernului nici de USR, nici de PSD.

Realitatea de la care pleacă consultările de la Cotroceni o reprezintă cele 281 de voturi primite de premierul Cîțu în Parlament. Un vot istoric de blam, cel mai mare scor în favoarea unei moțiuni de cenzură după 1989. Premierul a reușit contraperformanța de radicaliza USR, fostul partener de Coaliție, dar și opoziția reprezentată de PSD.

Guvernarea de centru dreapta a eșuat în doar opt luni, fără a impune vreun plan masiv de reforme. Cel mai important capitol pierdut de premierul Cîțu este credibilitatea, arată sondajele de opinie. Iar un politician fără credibilitate va fi scos din joc în perioada următoare, cred analiștii.

Moțiunea de cenzură a fost votată marți, 5 octombrie, iar consultările de la Palatul Cotroceni au fost programate pentru 11 octombrie. Temperatura politică a fost considerată prea ridicată de președinte pentru a acționa rapid și a subliniat că „este nevoie de zile până când lumea coboară cu picioarele pe pământ”.

Articolul integral, pe Europa Liberă România!

Foto: Facebook Florin Cîțu

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE