Consultații medicale gratuite pentru aproape 150 de refugiați ucraineni, în Hunedoara

Data:

Aproape 150 de refugiați ucraineni, dintre care 60 de copii, cazați în județul Hunedoara, au beneficiat sâmbătă de consultaţii medicale gratuite pe diferite specialităţi medicale, în cadrul a două acţiuni de evaluare medicală ce au avut loc în oraşele Haţeg şi Hunedoara.

Potrivit Prefecturii Hunedoara, personalul medical de la spitalele din Deva, Timişoara, Hunedoara, Orăştie şi Haţeg a asigurat consultaţii pe diverse specialităţi – medicină internă, cardiologie, pneumologie, neurologie, pediatrie şi ORL, ce au inclus și explorări specifice (ecografie cardiacă, abdominală și a vaselor, EKG, spirometrie, examinări ORL, măsurarea tensiunii arteriale, măsurători antropometrice precum și analize de laborator).

Evaluarea medicală a fost organizată de Asociaţia pentru ATI „Aurel Mogoşeanu”, coordonată de profesorul universitar Dorel Săndesc, de la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara.

Acţiunea face parte din Caravana „Împreună pentru viaţă”, fiind sprijinită de Prefectura şi Direcţia de Sănătate Publică Hunedoara, împreună cu primăriile din Haţeg şi Hunedoara şi Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate.

Citește și: FOTO | VIDEO Prima Doamnă a SUA, Jill Biden, către mamele ucrainene cu care s-a întâlnit la Bucureşti: “Sunteți incredibil de puternice și este uimitor că românii vă primesc în casele și în inimile lor”

spot_imgspot_img
Hannelore Petrovai
Hannelore Petrovai
Hannelore Petrovai este jurnalist, redactor-șef al publicației Hunedoara mea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Primarul Chirica promite iar „Tren metropolitan” la Iași | Ziarul de Iași

Primarul Chirica promite iar „Tren metropolitan” la Iași, proiect...

Filorusul Dorel Vișan a primit ordinul masonic Umaniterra, după o vizită la Moscova | Aktual24

Filorusul Dorel Vișan a primit ordinul masonic Umaniterra, după...

Romanian Creative Week Iași și noul său magazin online | Ziarul de Iași

Romanian Creative Week Iași și noul său magazin online...