Contract aproape atribuit de pesediști, anulat de liberali

Data:

spot_img

Soarta unui proiect de infrastructură de 1,36 miliarde de euro, realizat de o companie chineză (în parteneriat cu una din Turcia), a fost decisă de o moțiune de cenzură. Pe 10 octombrie 2019, guvernul condus de Viorica Dăncilă a fost demis prin votul parlamentarilor români.

Trei zile mai târziu, pe 13 octombrie, ministrul Transporturilor din acel guvern (aflat în funcție până la învestirea noului guvern), Răzvan Cuc, anunța că semnarea contractului era doar o formalitate. Era vorba despre proiectul autostrăzii Comarnic – Brașov, pe care guvernul Dăncilă decisese să-l facă în parteneriat publi-privat.

___________________________________________________________

CITEȘTE ȘI:

Chinezii au ratat pozele cu înalți oficiali români

Afacere eșuată cu chinezi, expulzați de România, la Chișinău

Partenerul lui Erdoğan, Igor Dodon, propagandistul ruso-chinez din Republica Moldova

Fără social-democrați, China nu are succes în România

Centura intereselor chineze în jurul Mării Negre

___________________________________________________________

După ce procedura de selectare a partenerului privat a fost derulată, câștigătorul a fost stabilit ca fiind consorțiul dintre China Communications Construction Company Ltd (China) și Makyol Insaat Sanayi Turizm (Turcia).

“Săptămâna viitoare transmit contractul și el poate fi semnat de Comisia Națională de Prognoză (autoritatea desemnată cu încheierea formalităților – n.n.). Contractul trebuie aprobat prin hotărâre de Guvern. Dacă o putem da noi (guvernul Dăncilă – n.n.), o vom da, dacă nu, o vom lăsa pe tavă viitorului Guvern”, spunea ministrul Cuc la trei zile de la demiterea cabinetului din care făcea parte. Hotărâra de Guvern, însă, nu a fost dată de către premierul Viorica Dăncilă.

spot_imgspot_img
Linx CRJI
Linx CRJI
LINX s-a lansat în iunie 2015 și este un proiect al Centrului Român pentru Jurnalism de Investigație – CRJI. Scopul nostru principal este definit de profesionalizarea și promovarea jurnalismului de investigație, aproape inexistent in Romania. LINX beneficiază de sprijinul, expertiza și reputația CRJI, membru fondator al Global Investigative Journalism Network și colaborator al International Consortium of Investigative Journalists. LINX are acces la resurse și baze de date la care organizațiile obișnuite de presă nu au. Dar, cea mai importantă resursă este omul. LINX și-a creat o echipă de jurnaliști pentru care nu există noțiunea de interese economice și politice așa cum există în multe instituții mass-media. Finanțarea externă permite autonomia editorială și munca la cele mai înalte standarde jurnalistice. Vrem să demonstrăm că practicarea jurnalismului independent la standarde ridicate nu este un lucru dificil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Pensiile militare indexate, bomba bugetară de 1 miliard de euro pe an

Curtea Constituțională se va pronunța pe 17 decembrie, după...

Un securist dovedit vrea să ajungă senator prin partidul lui Șoșoacă

Alexandru Amititeloaie din Iași este propunerea partidului Dianei Șoșoacă...