Contraofensiva ucraineană a eliberat 3.000 km2 de teritoriu. Derută în rândul propagandiștilor Kremlinului

Data:

Contraofensiva ucraineană din regiunea Harkov pune în dificultate forțele rusești și provoacă prăbușirea axei rusești din nordul Donbasului, afirmă Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) în ultima sa evaluare, publicată duminică dimineață.

Trupele rusești nu efectuează o retragere controlată și se grăbesc să fugă din sud-estul regiunii Harkov pentru a scăpa de încercuirea din jurul orașului Izium.

Contraofensiva ucraineană a eliberat 3.000 de km2 de teritoriu

Forțele rusești și-au slăbit anterior axa Donbasului de nord prin redistribuirea unităților din această zonă în sudul Ucrainei, complicând eforturile de a încetini avansul ucrainean sau cel puțin de a desfășura o forță de acoperire pentru retragere.

Progresele ucrainene nu se limitează la zona Izium; forțele ucrainene că au capturat sâmbătă Velikiy Burluk, ceea ce ar plasa forțele ucrainene la 15 kilometri de granița cu Rusia.

Forțele ucrainene au pătruns în liniile rusești la o adâncime de până la 70 de kilometri în unele locuri și au capturat peste 3.000 de kilometri pătrați de teritoriu în ultimele cinci zile, începând cu 6 septembrie – mai mult teritoriu decât au capturat forțele rusești în toate operațiunile lor de după aprilie.

Eliberarea Izium, cea mai mare realizare militară de la bătălia pentru Kiev

Trupele ucrainene vor cuceri probabil chiar orașul Izium în următoarele 48 de ore, dacă nu au făcut-o deja, notează ISW.

Eliberarea orașului Izium ar fi cea mai importantă realizare militară ucraineană de la câștigarea bătăliei de la Kiev din martie.

Aceasta ar elimina avansul rusesc în nord-vestul regiunii Donețk de-a lungul autostrăzii E40, pe care armata rusă a încercat să o folosească pentru a flanca pozițiile ucrainene de-a lungul liniei Slovyansk – Kramatorsk.

O încercuire reușită a forțelor rusești care fug din Izium ar duce la distrugerea sau capturarea unor forțe rusești semnificative și ar exacerba problemele de personal militar și de moral ale Rusiei.

Corespondenții de război și bloggerii militari ruși au raportat, de asemenea, că s-au confruntat cu dificultăți la evacuarea din Izium, indicând că forțele ucrainene desfășoară cel puțin parțial încercuriri în unele zone.

Val de minciuni de la Ministerul rus al apărării

Ministerul rus al Apărării (MoD) a anunțat retragerea trupelor de pe linia Balakliya-Izium la 10 septembrie, catalogând în mod nereal retragerea ca fiind o „regrupare” a forțelor pentru a sprijini eforturile rusești în direcția regiunii Donețk – exact cum a procedat Kremlinul după retragerea rusă în urma pierderii Bătăliei pentru Kiev, scrie HOTNEWS.RO.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
1 COMENTARIU
  1. Dupa cum bine vedem jocul este cu mult mai mare si el devine cu mult peste tot ce isi inchipuie unii ca exista in acest moment .Coloana vertebrala ,a trupelor Rusiei aflate pe teritoriul Ucrainei ,este in acest moment frinta .Ce urmeaza ? Urmeaza fara doar si poate Crimeea . Razboiul de propaganda se dovedeste la fel de periculos ca si cel real .Frica este motivul pentru care rusii se vor retrage . Deocamdata ei fac asta la nivelul cetatenilor de etnie rusa si la nivelul celor care sunt simpatizanti dovediti ai Rusiei. Armata Rusiei , cea care fuge din calea fortelor ucrainiene ,se retrage deocamdata in Donbas . Pe masura ce vecinii , tarile ce simpatizeza, cel putin la nivel de conducere cu Rusii , vor deveni nelinistiti cum dealtfel vor deveni si multi dintre cetatenii rusi ce locuiesc in orasele Europene ale Rusiei in vecinatatea Occidentului . De acolo va incepe un alt fel de protest .Europenismul unor cetateni rusi nu va fi lasat sa fie distrus de catre aventurierii ce isi indreapta privirea spre China. Curind , dupa ce fortele Rusiei se retrag din Ucraina, vom asista la o tradare totala a intereselor Rusiei in parte ei de lume, iar cei care din UE fiind si care au pariat pe „ calul gresit „isi vor face de graba „ mea culpa ”.Fara a incerca sa spunem cuvinte mari vom asista , in timp , la refacerea granitelor fostului Imperiului Roman.Povestea e de durata dar vom fi fericiti noi cei care putem fi parte a Istoriei .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Majoritatea europenilor au o părere negativă despre Viktor Orbán | SONDAJ

Majoritatea europenilor au o părere negativă despre Viktor Orbán,...

SUA testează un tanc dronă, care operează eficient noaptea | Aktual24

SUA testează un tanc dronă, a anunțat Agenția americană...

SUA solicită vânzarea forțată a TikTok, iar UE inițiază noi proceduri împotriva acesteia

SUA solicită vânzarea forțată a TikTok, în condițiile în...

Zelenski rămâne cel mai popular lider european. Într-o țară din UE Putin este apreciat

Zelenski rămâne cel mai popular lider european, aproape jumătate...