Contre între miniștri la Oradea privind soarta Spitalului CFR. Alexandru Rafila l-ar da Universității, iar Cseke Attila, Primăriei

Data:

Subiectul a fost deschis de reporterului BIHOREANULUI, în conferința de presă pe care cei doi oficiali au susținut-o la Spitalul Județean din Oradea, unde au vizitat sâmbătă laboratorul automatizat de analize medicale realizat cu fonduri de 2 milioane euro nerambursabile în cadrul unui proiect cu finanțare UE, prin Programul Interreg România – Ungaria.

Întrebat – în contextul în care Ministerul Transporturilor a anunțat deja transferarea Spitalului CF Witting din București către Ministerul Apărării – cui va fi predat Spitalului CF din Oradea, ministrul Sănătății a afirmat că, în opinia sa, unitatea ar trebui să revină Universității din Oradea, pentru a fi transformată în spital universitar, soartă pe care ar urma s-o aibă, de altfel, toate spitalele CF din țară.

În schimb, ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, fost ministru al Sănătății, s-a declarat „un mare fan al descentralizării” și a spus că deja a avut „discuții avansate” cu ministrul Transporturilor, propunând transferarea tuturor spitalelor CF, implicit și a celui din Oradea, către autoritățile locale.

Articolul integral, în Bihoreanul!

Bihoreanul
Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul: