Controversă cu un mare oligarh al lui Putin în proiectul UE de 70 milioane euro de la Aeroportul Iași

Data:

Mai mult de un sfert din acţiunile concernului era deţinut de o firmă controlată de oligarhul rus Oleg Deripaska, cu mai multe active îngheţate în ţările occidentale din cauza prieteniei strânse cu Vladimir Putin.

Anunţul făcut de conducerea Aeroportului Iași la finalul procedurii de licitaţie pentru atribuirea contractului de edificare a terminalului de pasageri T4 a ridicat semne de întrebare: ofertantul lider al asocierii nominalizate câştigătoare (înainte de perioada de contestare) are printre beneficiari un oligarh rus din rândul celor sancţionaţi după invadarea Ucrainei de către ruşi.

Conducerea concernului austriac a anunţat la mijlocul lunii martie rezilierea unui acord vechi din 2007 cu firma rusă controlată de Oleg Deripaska şi cu ceilalţi doi acţionari importanţi, Uniqa şi Raiffeisen. Deripaska este printre cei mai bogaţi oameni din Rusia, cu o avere estimată la 3 miliarde de dolari, dar şi un apropiat al preşedintelui Putin.

Continuarea în Ziarului de Iași.

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img
spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

A fost ucis comandantul-șef al forțelor speciale rusești în Siria, în urma unui bombardament

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (SOHR) anunță că un...

Șeful ANAF, Lucian Heiuș, a demisionat din funcţie

Preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Lucian Heiuş,...

Polițiștii de penitenciare blochează activitatea pușcăriilor și ies în stradă

Polițiștii de penitenciare își vor desfășura marți activitatea profesională...