Cariera profesională a noului Secretar General al Guvernului, numit recent în funcție de premierul Florin Cîțu, este creația tatălui său.

Horațiu Gorun a fost privilegiat pe tot parcursul dezvoltării profesionale, care s-a desfășurat în funcție de pozițiile ocupate de Adrian Gorun.

Când Gorun junior susținea examenul de bacalaureat, Gorun senior era inspector general la Inspectoratul Școlar Județean Gorj. Ulterior, surse care au dorit să-și păstreze anonimatul au susținut că au existat presiuni mari ca tânărul să treacă de „proba maturității”, de la finalul liceului.

După ce a devenit politician, Horațiu Gorun a dezvoltat o relație de prietenie, foarte apropiată, potrivit informațiilor noastre, cu deputatul PNL de Gorj Dan Vîlceanu.

Apoi, în timp ce Gorun senior avea contracte de muncă însumând 27 de ore pe zi din 24 (AICI), Gorun junior urca de la suplinitor la profesor plin, într-un timp extrem de scurt și de multe ori în paralel. A făcut facultate după facultate la Universitatea din Târgu Jiu, master și doctorat la Cluj.

A scris 13 cărți împreună cu tatăl său, iar pentru una ambii au fost acuzați de plagiat. A mai scris  zeci de articole de specialitate, a fost numit director la Direcția Județeană de Tineret și Sport Gorj și  subprefect al Județului Gorj, si alte sinecuri.

CV HORATIU GORUN

În anul 2008, presa locală din Gorj arată cum actualul Secretar General al Guvernului ajunge, printr-un fals, din profesor suplinitor preparator la Universitatea ,,Constantin Brancusi,, din Targu-Jiu, care este condusă discreționarde Adrian Gorun.

Adrian Gorun, președinte al Senatului instituției de învățământ superior, s-a folosit de această poziție, de Școala Doctorală pe care o conduce la Craiova și de facultățile din Târgu Jiu, oferind posturi de profesori la Universitate și locuri la doctorat unor procurori, judecători,  foști ofițeri SRI  și polițiști.

Publicația GorjNews.ro a scris, în 2013, că Horațiu Gorun, împreună cu Gabriela Gorun și alte câteva persoane, ar fi încercat să transfere patrimoniul Universității „Constantin Brâncuși” către fundația pe care o înființase cu acest scop.

În 2018, Pandurul.ro scria că Horațiu Gorun a fost desemnat decan interimar la Facultatea de Științe ale Educației, Drept și Administrație Publică din cadrul Universității Constantin Brâncuși din Târgu Jiu, al cărui președinte al Senatului Universității era chiar Gorun tatăl. Adrian Gorun spunea la acea vreme că nu există vreun conflict de interese pentru că decanul se subordonează direct directorului.

partajează acest articol:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.