Cehia începe relaxarea restricțiilor pentru COVID-19

Data:

Președintele Cehiei, Milos Zeman, a declarat că granița țării ar trebui să rămână închisă pentru un an pentru a preveni un val al cazurilor de coronavirus. Declarația liderului a fost făcut în contextul în care Cehia a început, astăzi, prima etapă a relaxării carantinei impusă în lupta împotriva pandemiei de coronavirus. Piețele fermierilor, reprezentanțele auto și unele mici afaceri se redeschid după restricțiile impuse pe data de 12 martie.

Milos Zeman a declarat pentru un post de radio că granițele ar trebui să rămână închise pentru un an. În acest timp, oamenii ar trebui să ”savureze frumusețea Cehiei rurale”.

Ministrul Sănătății, Adam Vojtěch, a spus recent nu se poate discuta de călătorii în străinătate fără restricții vara aceasta. Cehii ar putea să meargă în câteva țări selectate, unde pandemia nu s-a extins foarte mult.

Guvernul va discuta relaxarea restricțiilor de călătorie luni. Ministrul de Externe, Tomas Petricek, a spus că granițele ar trebui să se deschidă la început pentru afaceri și scopuri antreprenoriale. Cetățenii ar putea vizita țările vecine la mijlocul lui mai, în funcție de situația epidemiologică.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Gazeta de Sud
Gazeta de Sudhttps://www.gds.ro/
Cel mai citit cotidian regional din țară, cu peste 7.000 exemplare pe ediție, audiență de 40.000 de persoane pe ediție, apariție de luni-vineri, distribuție în toată zona Olteniei (Dolj, Olt, Gorj, Vâlcea, Mehedinți).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Firma care trebuia să păzească Complexul Energetic Valea Jiului a plecat

Firma care trebuia să păzească Complexul Energetic Valea Jiului...

Magazinele nu vor fi închise în weekend. Decizia lui Ciolacu

Magazinele nu vor fi închise în weekend, a declarat...