CORUPȚIE ÎN IGPR Polițist prins de DNA cu MITĂ RECORD – 300.000 de euro pentru a clasa dosare

Data:

spot_img

Un polițist din cadrul IGPR a fost prins și reținut de procurorii anticorupție încasând o mită de 300.000 de euro de la o persoană pe care o cerceta penal.

Polițistul, spun procurorii, i-a pretins acesteia suma de 200.000 de euro – 200.000 pentru sine și 100.000 pentru un intermediar, promițându-i că va cerceta superficial dosarul de evaziune fiscală și că va vorbi cu procurorul astfel încât să se claseze dosarul. Totodată, polițistul i-ar fi divulgat persoanei cercetate și informații clasificate din ancheta penală.

„Cătălin Bîzăran, agent de poliție judiciară în cadrul I.G.P.R.-Direcția de Investigare a Criminalității Economice, pentru comiterea infracțiunilor de luare de mită, trafic de influență și folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.

În perioada 28 septembrie – 30 decembrie 2022, inculpatul Bîzăran Mihai-Cătălin, în calitate de lucrător de poliție judiciară delegat să efectueze activități de urmărire penală într-un dosar aflat în lucru la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (P.Î.C.C.J), ar fi pretins de la o persoană vizată în cauza respectivă, pentru săvârșirea unor infracțiuni de evaziune fiscală și delapidare, suma de 300.000 euro (200.000 euro pentru sine și 100.000 euro pentru un intermediar)”, arată procurorii într-un comunicat de presă.

Citește și Comisar şef al Direcţiei Generale Anticorupţie, reţinut de DNA pentru trafic de influenţă

Ce a făcut cu banii

Banii respectivi ar fi fost pretinși de Bîzăran Mihai-Cătălin, potrivit procurorilor DNA, în schimbul promisiunii că acesta ar face cercetări într-un anume sens, astfel încât prejudiciul să fie stabilit într-un cuantum redus precum și pentru a propune o soluție de clasare în cazul infracțiunii de evaziune fiscală.

„Acesta ar interveni la procurorul de caz (asupra căruia a lăsat să se înțeleagă că ar avea influență) astfel încât acesta din urmă să dispună soluția clasării pentru infracțiunea de evaziune fiscală și să încheie un acord de recunoaștere a vinovăției cu persoana vizată pentru infracțiunea de delapidare.

În același context, inculpatul Bîzăran Mihai-Cătălin i-ar mai fi transmis aceleiași persoane informații nedestinate publicității din dosarul respectiv dar și cum se vor derula cercetările în continuare.

În cauză se efectuează acte de urmărire penală și față de alte persoane. Inculpatului Bîzăran Mihai-Cătălin i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală”, se arată în comunicatul DNA.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Sebastian Oancea
Sebastian Oancea
În prezent, redactor-șef la publicația Vrancea24, corespondent G4 Media și editor la PRESShub, cu o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, radio și televiziune. Sebastian Oancea și-a început ucenicia la Ziarul de Vrancea. A fost corespondent la mai multe publicații și televiziuni naționale. Este singurul ziarist român menționat de două ori în Raportul de Stat al Statelor Unite ale Americii, în anii 2006, respectiv 2020, la capitolul Libertatea de exprimare. A fost cercetat de DIICOT pentru că a refuzat să dezvăluie sursa unor scurgeri de informații din NATO - MApN și a câștigat 5 procese intentate de fostul președinte al Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.
3 COMENTARII
  1. Salarii uriașe, pensii speciale pentru niște oameni care trebuie să nu fie corupti, să nu aibă afaceri! Rezultatul: sunt corupți peste măsură, iau banii de la stat de pomană și culmea culmilor, cànd sunt prinși sunt scoși la pensie la 40 de ani cu PENSIE SPECIALĂ. Nici măcar nu sunt pedepsiți cu o pensie normală.

  2. Un agent? Da ofițerii unde sunt. Ce ne mai miram unde a ajuns politia. Pe vremuri dacă nu erai cel puțin ofițer superior și pregătire de specialitate corespunzătoare nu te primeau în politia judiciara . ACUM AGENȚI AJUNG la PICCJ. Ee de plins domnilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Numărul creditorilor Nordis Management a ajuns la 1.200. Cine se numără printre păgubiți | G4Media.ro

Numărul creditorilor persoane fizice și juridice înregistrați în procesul...

Fostul ministru Raluca Prună despre presiunile făcute de Iohannis pentru numirea Procurorului General

Fost ministru al Justiției în guvernul tehnocrat Cioloș, Raluca...