Costel Alexe, președintele CJ Iași, deține o bucată de 638 mp din Vama României de la Sculeni, exact banda de acces pentru TIR-uri

Data:

Dacă s-ar supăra, Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași, ar putea bloca instant activitatea în Vama Sculeni. O suprafață de 638 mp la intrarea în punctul de trecere a frontierei, adică fix calea de acces rutier, se află în proprietatea Corporex, firmă a soției.

E o suprapunere de titluri, și Statul Român și familia Alexe revendică parcela.

A doua dezvăluire: impresionantul domeniu imobiliar deținut de Alexe la Sculeni măsoară de fapt 19,6 hectare față de doar 4 ha cât se știa până acum.

A treia: pe cei 196.000 mp, Alexe a plătit, în 2015, numai 42.000 euro, cât valora un apartament cu două camere în Podu Roș. Cu doi ani înainte, SC Construcții Hidrotehnice, vânzătorul, i-a cerut 100.000 euro unui investitor englez. Pentru Alexe, s-a ieftinit la jumătate.

Citește și: Unde s-ar ascunde Ionel Arsene. Baronul PSD are o casă într-un oraș italian

A patra noutate: pe aproximativ 8 hectare există suprapuneri, adică câte două titluri de proprietate, unul al Corporex, celelalte ale sătenilor. Dezavantajul ar putea fi transformat de Alexe într-o nouă lovitură de proporții: a început să le cumpere, la prețuri mici, drepturile oamenilor și se va îndrepta către Comisia Locală de Fond Funciar pentru a primi alte loturi.

În zonă, Primăria și Agenția Domeniilor Statului dețin 20 de hectare. „Mie mi-ar conveni să facă așa ceva acolo”, a spus primarul Daniel Crețu despre informația care circulă, cum că familia Alexe ar intenționa să ridice un cartier de vile în jurul bisericii din Sculeni.

Continuarea, în ReporterIS!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Foto ReporterIS

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img
spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related