Costel Alexe (șeful CJ Iași, PNL), un nou dosar la DNA, după numirea unui director interimar la Școala Populară de Arte „Titel Popovici”

Data:

Costel Alexe, fost ministru PNL al Mediului și actual șef al Consiliului Județean Iași, este urmărit penal de procurorii Direcției Naționale Anticorupție sub acuzația săvârșirii infracțiunii de abuz.

În acest dosar, procurorii DNA au mai dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de:

  • Radu Gabriel Apetrei, șef Serviciu resurse umane și salarizare din cadrul Consiliului Județean Iași, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu.
  • Vlad Corneliu Baba, consilier IA la cabinetul președintelui Consiliului Județean Iași, detașat ca manager (director) interimar al Școlii Populare de Arte „Titel Popovici” Iași, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu.

Față de Baba s-a extins urmărirea penală și pentru infracțiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals și permiterea accesului la informații nedestinate publicității, toate sub forma instigării.

Potrivit procurorilor, în acest caz se desfășoară cercetări în legătură cu modalitatea în care Baba Vlad-Corneliu a fost numit manager (director) interimar al Școlii Populare de Arte „Titel Popovici” Iași, în condițiile în care acesta nu ar fi îndeplinit condițiile legale de ocupare a acestei funcții de conducere.

Celor trei inculpați li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, titrează G4MEDIA.

spot_imgspot_img
G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related