Costurile drumului expres Brăila-Galaţi au crescut cu 78 de milioane de lei

Data:

De la 371.416.131 de lei fără TVA, valoarea contractului de proiectare şi execuţie a drumului expres Brăila – Galaţi a ajuns la 449.425.040 de lei fără TVA, potrivit datelor din Sistemul Electronic de Achiziţii Publice.

Anunţul de modificare a contractului încheiat de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) cu Asocierea SC SA&PE Construct SRL – Spedition UMB – Tehnostrade SRL (firme controlate de omul de afaceri Dorinel Umbrărescu) a fost publicat pe 5 octombrie 2022. Este vorba despre o ajustare a preţului, după cum explică CNAIR.

„Natura şi amploarea modificărilor: Suplimentarea preţului contractului prin introducerea rezervei de implementare aferentă ajustării preţurilor, în cuantum de 23% din valoarea restului rămas de executat în cadrul contractului, reprezentând valoarea de 78.008.909,22 lei fără TVA. Înlocuirea formulei de ajustare a preţurilor din contract (subclauza 48.5) cu formula de ajustare de la art. 31 alin 1 din OUG 64/2022 cu modificările şi completările ulterioare (…), pentru restul rămas de executat în cadrul contractului”, se precizează în anunţul de modificare a contractului de proiectare şi execuţie a drumului expres Brăila-Galaţi.

Citeşte articolul integral pe Viata-libera.ro

Citeşte şi: USR a început transcrierea tezei de doctorat a lui Lucian Bode, pentru că teza nu poate fi copiată decât manual

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: viata-libera.ro)

spot_imgspot_img
Viața liberă
Viața liberă
Viața liberă este un ziar cotidian independent din Galați, fondat în decembrie 1989, care a apărut pe piață neîntrerupt de atunci. Versiunea online a ziarului are în medie 400.000 de vizitatori unici pe lună, subiectele abordate în ambele medii fiind cele cu impact social major, atât local, cât şi naţional şi internaţional, inclusiv cele de interes pentru diaspora. Publicaţia susţine proiectele şi iniţiativele benefice comunităţii din care face parte de 32 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Primarul Chirica promite iar „Tren metropolitan” la Iași | Ziarul de Iași

Primarul Chirica promite iar „Tren metropolitan” la Iași, proiect...

Filorusul Dorel Vișan a primit ordinul masonic Umaniterra, după o vizită la Moscova | Aktual24

Filorusul Dorel Vișan a primit ordinul masonic Umaniterra, după...

Romanian Creative Week Iași și noul său magazin online | Ziarul de Iași

Romanian Creative Week Iași și noul său magazin online...