„Cotonogeală” politică pe Axa rutieră Iaşi-Suceava. Niciun muncitor la lucru, deşi sunt întârzieri mari

Data:

Fostul preşedinte al CJ reclamă că şantierul e pustiu şi că ce s-a făcut până acum pe Loturile 1 şi 2 prezintă defecte. Actualul preşedinte al CJ recunoaşte că lucrările sunt făcute în proporţie de 80-85 la sută, dar promite că, la sfârşitul lui 2023, proiectul „cu siguranţă va fi un exemplu de bună practică”.

Lucrările pe drumurile judeţene de pe traseul Axei rutiere Iaşi-Suceava stagnează, a declarat într-o conferinţă de presă fostul preşedinte al CJ Iaşi, Maricel Popa. Actualul preşedinte al Consiliului Judeţean i-a dat dreptate ceva mai târziu. „Astăzi, când discutăm de cele două loturi până la Belceşti, gradul de realizare a lucrării este de 80 la sută pe un lot şi 85 la sută pe cel de-al doilea lot”, a transmis el de la distanţă, adică aceleaşi procente de la ultima prelungire a termenelor de finalizare pentru cele două tronsoane.

Amintim că Lotul 2, de la Gropniţa la Belceşti (22 km), a fost atribuit primul, la sfârşitul lunii noiembrie 2019, iar Lotul 1, Iaşi-Gropniţa, câteva zile mai târziu, la începutul lunii decembrie, aceleiaşi firme, Alpenside – intrată între timp în insolvenţă. Termenul de finalizare a fost prelungit în două rânduri pentru ambele loturi, de la 24 de luni, adică sfârşitul anului 2021, până la finalul lunii septembrie.

Vor fi gata lucrările pe cele două loturi într-o lună şi jumătate? Rămâne de văzut. Cât priveşte Lotul 3, abia a fost încheiat contractul la sfârşitul lunii trecute. Asta, după ce contestaţiile au curs necontenit, nici PSD, nici PNL nefiind în stare – chiar la guvernare fiind – să simplifice legislaţia slabă şi neadecvată care a dat peste cap până acum numeroase proceduri de licitaţie.

Maricel Popa nu s-a mulţumit să arate că, în călătoria sa de-a lungul Axei Iaşi-Suceava, nu a întâlnit nici ţipenie de muncitor, dar a reproşat calitatea îndoielnică a carosabilului în unele locuri, altele decât segmentele nefinalizate în jumătate de an, cât a trecut de la ultima trecere în revistă a celor două loturi de către reporterii Ziarului de Iaşi.

„Sunt câteva elemente care reprezintă o bătaie de joc la adresa ieşenilor. Pe o porţiune de drum unde deja s-a turnat stratul de uzură creşte nestingherită iarbă. Într-o altă zonă, drumul deja are denivelări semnificative. Să nu mai spun că am găsit asfalt proaspăt turnat şi bălegar. Îmbinările cu acostamentul drumului au fost efectiv asfaltate după cum a crescut vegetaţia. Deja sunt formate găuri între acostament şi stratul de asfalt. Într-una din ele mâna a intrat până la cot. Este sfidător! Într-un alt punct de pe traseu, un canal de scurgere a rămas proiectat exact pe traseul şi direcţia drumului. Lucrările la poduri sunt făcute de mântuială. Sunt efectiv siderat de ceea ce am găsit pe teren”, a reclamat preşedintele PSD Iaşi. (ZIARUL DE IAȘI)

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Proces amânat în cazul Vlad Pascu. Judecătoarea a formulat cerere de abţinere

Proces amânat în cazul Vlad Pascu. Judecătoarea dosarului a...

Începe Hackathonul bunei guvernări. Ce au făcut primarii cu banii noștri

Începe Hackathonul bunei guvernări, un eveniment complex în care,...