Criza din Ucraina: Biden și Putin au acceptat întâlnirea propusă de Macron

Data:

Vladimir Putin și Joe Biden au acceptat luni să se întâlnească la un summit propus de președintele francez Emmanuel Macron cu condiția ca o invazie a Ucrainei să nu aibă loc până atunci, un anunț surprinzător venit într-un moment în care se spunea că războiul este iminent. Criza din Ucraina va fi luni subiectul unei întruniri extraordinare a OSCE, tot luni urmând să aibă loc la Bruxelles o reuniune a miniștrilor de externe din UE, dar și o rundă de discuții între miniștrii francez și rus de externe.

10.13 Ministrul german de externe, Annalena Baerbock, a acuzat luni Rusia că joacă un joc „iresponsabil” cu populația civilă din estul Ucrainei și a îndemnat-o să revină la masa negocierilor.

„Fac un apel urgent la guvernul rus, la președintele rus: Nu vă jucați cu viețile oamenilor”, a declarat Baerbock reporterilor după ce a sosit la Bruxelles pentru o reuniune a miniștrilor de externe din Uniunea Europeană.

„Ceea ce am văzut în ultimele 72 de ore în ceea ce privește atacurile, încleștările violente este cu adevărat îngrijorător. Responsabilitatea este a guvernului rus, motiv pentru care fac un apel urgent la guvernul rus: Reveniți la masa negocierilor. Depinde de voi”, a spus ea.

10.02 Forțele armate ruse vor pleca din Belarus și se vor întoarce la bazele lor permanente atunci când va apărea o „necesitate obiectivă” în acest sens, a transmis luni ministerul belarus al apărării.

Potrivit sursei citate, retragerea trupelor va depinde în mare măsură de o retragere a forțelor NATO din apropierea granițelor dintre Belarus și Rusia.

09.28Von der Leyen a dezvăluit detalii despre sancțiunile pregătite contra regimului Putin / Care este puncul slab al economiei Rusiei

–––––

Armata rusă s-a apropiat și mai mult de graniță

„Președintele Biden și președintele Putin au acceptat fiecare, de principiu, un summit”, a precizat Palatul Elysée într-un comunicat citat de AFP, adăugând că discuțiile vor fi extinse la „toate părțile implicate” în criza ucraineană.

Dar acest summit „nu poate avea loc decât dacă Rusia nu invadează Ucraina”, a avertizat președinția franceză, titrează HOTNEWS.RO.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

UPDATE/VIDEO Ce a lăsat în urmă avalanșa de la cabana Capra. Mașinile turiștilor au fost luate pe sus. 60 de persoane au rămas izolate

În cursul nopții trecute, pe DN7C, km. 106-107, în zona unei cabane, a avut loc o avalanșă de zăpadă. Aproximativ 60 de persoane au rămas izolate la cabană. Mai multe mașini au fost avariate.

Comisia Europeană: Ucraina poate conta pe contribuția Europei la reconstrucția unei țări mai reziliente

A trecut aproape un an de când Rusia și-a lansat invazia brutală. Un an de luptă pentru libertate, dar și un an al curajului legendar de care a dat dovadă poporul ucrain

Muzeul Național al Țăranului Român împlinește 33 de ani de la re-fondarea sa în 1990

Astăzi, 5 februarie, Muzeul Țăranului împlinește 33 de ani...

VIDEO Noi proteste la Tel Aviv. Mii de oameni au manifestat împotriva lui Netanyahu

Mii de persoane au manifestat, sâmbătă, în centrul oraşului Tel Aviv, pentru a cincea săptămână consecutiv, contra reformelor judiciare controversate pe care le are în vedere guvernul prim-ministrului israelian Benjamin Netanyahu, potrivit AFP.