Criza din Ucraina: Biden și Putin au acceptat întâlnirea propusă de Macron

Data:

Vladimir Putin și Joe Biden au acceptat luni să se întâlnească la un summit propus de președintele francez Emmanuel Macron cu condiția ca o invazie a Ucrainei să nu aibă loc până atunci, un anunț surprinzător venit într-un moment în care se spunea că războiul este iminent. Criza din Ucraina va fi luni subiectul unei întruniri extraordinare a OSCE, tot luni urmând să aibă loc la Bruxelles o reuniune a miniștrilor de externe din UE, dar și o rundă de discuții între miniștrii francez și rus de externe.

10.13 Ministrul german de externe, Annalena Baerbock, a acuzat luni Rusia că joacă un joc „iresponsabil” cu populația civilă din estul Ucrainei și a îndemnat-o să revină la masa negocierilor.

„Fac un apel urgent la guvernul rus, la președintele rus: Nu vă jucați cu viețile oamenilor”, a declarat Baerbock reporterilor după ce a sosit la Bruxelles pentru o reuniune a miniștrilor de externe din Uniunea Europeană.

„Ceea ce am văzut în ultimele 72 de ore în ceea ce privește atacurile, încleștările violente este cu adevărat îngrijorător. Responsabilitatea este a guvernului rus, motiv pentru care fac un apel urgent la guvernul rus: Reveniți la masa negocierilor. Depinde de voi”, a spus ea.

10.02 Forțele armate ruse vor pleca din Belarus și se vor întoarce la bazele lor permanente atunci când va apărea o „necesitate obiectivă” în acest sens, a transmis luni ministerul belarus al apărării.

Potrivit sursei citate, retragerea trupelor va depinde în mare măsură de o retragere a forțelor NATO din apropierea granițelor dintre Belarus și Rusia.

09.28Von der Leyen a dezvăluit detalii despre sancțiunile pregătite contra regimului Putin / Care este puncul slab al economiei Rusiei

–––––

Armata rusă s-a apropiat și mai mult de graniță

„Președintele Biden și președintele Putin au acceptat fiecare, de principiu, un summit”, a precizat Palatul Elysée într-un comunicat citat de AFP, adăugând că discuțiile vor fi extinse la „toate părțile implicate” în criza ucraineană.

Dar acest summit „nu poate avea loc decât dacă Rusia nu invadează Ucraina”, a avertizat președinția franceză, titrează HOTNEWS.RO.

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Inspector șef adjunct al ITM Bihor, trimis în judecată pentru luare de mită | Crișana

Inspector șef adjunct al ITM Bihor, trimis în judecată...

Flagelul care afectează milioane de vieți, traficul de persoane | The Epoch Times-Romania

Flagelul care afectează milioane de vieți, traficul de persoane....

Expoziția-muzeu Triaj: educație prin cultură | Puterea a cincea

Expoziția-muzeu Triaj: educație prin cultură, reprezintă o versiune reinterpretată a...

Experții NASA au reparat computerul sondei Voyager 1, aflată la 15,1 miliarde de kilometri de Pământ |Aktual24

Experții NASA au reparat computerul sondei Voyager 1, aflată...