Criza din Ucraina. România se pregătește pentru ce e mai rău

Data:

Potrivit Deutsche Welle, România se pregătește pentru ce e mai rău, după cum rezultă din discursul explicativ al președintelui Klaus Iohannis susținut la terminarea discuțiilor din Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT).

Șeful statului a vorbit despre „măsuri importante” care vor fi luate, inclusiv modificarea în regim de urgență a proiectelor referitoare la securitatea națională, proiecte care trenează de ani de zile, fiindcă serviciile secrete insistă pentru variante excesive de control.

Criza din Ucraina va fi un bun pretext pentru ca lucrurile să meargă în această direcție. E astfel de așteptat să treacă rapid de parlament controversatul proiect care prevede accesul autorităților la comunicațiile criptate de pe WhatsApp, Messenger, Skype, Telegram, dar și modificarea Legii securității naționale în mai multe puncte, inclusiv pentru lărgirea interceptărilor, care să redevină mijloace de probă în procesele penale. Eventualitatea războiului încurajează, deci, statul să-și extindă controlul asupra cetățenilor în regim de urgență, după cum a sugerat președintele.

Articolul integral, în Deutsche Welle!

SURSA FOTO: presidency.ro

spot_imgspot_img
Deutsche Welle
Deutsche Wellehttps://www.dw.com/ro
Deutsche Welle este un post de radio internațional din Germania. A început să emită regulat din anul 1953. Este membru ARD. Primul program în limba română a fost difuzat de postul de radio german la 19 august 1963. Și-a încetat activitatea pe 1 ianuarie 2012. Momentan, există un site în limba română.
1 COMENTARIU
  1. Romania se poate pregati in fata rusilor,cu niste hârtie pt fundulet.De ce sa fim noi prostii Europei,Germania face mega afaceri cu rusii,iar noi vrem sa ne pregatim sa ce…..hai sa fin seriosi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Soția se luptă cu soțul ei pentru primărie. Campanie electorală în Mehedinți

Soția se luptă cu soțul ei pentru primărie. Primarul...

O altfel de cenzură: propaganda, partidele și presa | Deutsche Welle 

O altfel de cenzură: propaganda, partidele și presa. Credibilitatea...

Un nou contract pentru reabilitarea liniilor de tramvai din București

Un nou contract pentru reabilitarea liniilor de tramvai din...