sâmbătă, 28 mai 2022
AcasăLa ziPoliticăCSAT: România va participa cu 200 de militari la operațiunile de evacuare...

CSAT: România va participa cu 200 de militari la operațiunile de evacuare a cetățenilor afgani care au lucrat pentru NATO

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării a decis, miercuri, ca România să participe, cu un efectiv de 200 de militari, la evacuarea şi relocarea cetăţenilor afgani care au lucrat pentru misiunile NATO în Afganistan. Astfel, militarii români vor participa la operaţiune 6 luni, potrivit Agerpres.

„Operaţia NATO va consta, în principiu, în preluarea cetăţenilor afgani din bazele temporare din Kuweit şi Qatar şi relocarea acestora în baze temporare de staţionare de pe teritoriul statelor aliate, cu asigurarea serviciilor esenţiale. În acest sens, pe baza elementelor de planificare iniţială comunicate de Comandamentul Forţelor Aliate în Europa, Consiliul Suprem de Apărare a Ţării a hotărât participarea Armatei României la această operaţie de evacuare şi relocare a cetăţenilor afgani cu un efectiv de maximum 200 de militari, începând cu luna august 2021, pentru o perioadă de cel mult 6 luni”, arată Administrația Prezidențială.

Astfel, CSAT a concluzionat că gestionarea consecinţelor situaţiei din Afganistan, pe termen scurt, mediu şi lung, inclusiv sub aspectul lecţiilor învăţate, va reprezenta unul dintre elementele importante ale unei mai bune cooperări practice, în complementaritate, între NATO şi UE, iar România va participa la acest efort.

În acest context, s-a mai punctat necesitatea unei coordonări sporite în ceea ce priveşte comunicarea strategică şi combaterea dezinformării.

Sebastian Rusu
Jurnalist de politică externă, specializat în problematica spațiului ex-sovietic: Republica Moldova, absolvent al Ecole Doctorale En Science Sociales, AUF. A debutat în presa centrală în anul 2007, unde a abordat chestiuni de politică externă, internă și apărare. De-a lungul timpului, a scris la Curentul, Newsin, Adevărul, Evenimentul Zilei, Evenimentul Zilei de Chișinău, Pagina de Rusia, Politikon.md și Jurnaliștii.ro.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE