joi, 27 ianuarie 2022
AcasăJustițieCSM susține că Stelian Ion a afectat independența Justiției pe vremea când...

CSM susține că Stelian Ion a afectat independența Justiției pe vremea când era ministru pentru că a spus că dosarele ”sunt luate cu japca”

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a constatat, marţi, că fostul ministru al Justiţiei Stelian Ion a generalizat ”incorect” încălcări ale legii de către organele judiciare şi a folosit termeni „care ţin mai degrabă de argou” şi care presupun desconsiderarea magistraţilor afectând independenţa sistemului judiciar.

„Plenul Consiliului Superior al Magistraturii, în şedinţa de marţi, a constatat că prin declaraţiile publice ale fostului ministru al justiţiei Ion Stelian, care generalizează incorect încălcări ale legii de către organele judiciare, exprimate inclusiv în termeni care ţin mai degrabă de argou şi care presupun desconsiderarea magistraţilor, precum ‘preluări cu japca’, nespecifici limbajului care să caracterizeze un înalt demnitar al statului român cum este ministrul Justiţiei în relaţia cu autoritatea judecătorească, s-a produs o încălcare a principiului separaţiei şi echilibrului puterilor în stat, fiind afectată independenţa sistemului judiciar în ansamblul său”, precizează CSM într-un comunicat transmis AGERPRES.

Stelian Ion a afirmat, în primăvara acestui an, când se afla în fruntea Ministerului Justiţiei, că va solicita procurorului general realizarea unui control la unităţile de Parchet pentru a verifica cum sunt declinate sau preluate anumite dosare.

„Vreau să am o imagine de ansamblu cu privire la toate unităţile de Parchet pentru a veni în final cu nişte propuneri concrete, astfel încât genul ăsta de preluare de dosare cu japca să nu se mai poată realiza”, declara ministrul Justiţiei într-un interviu acordat G4Media.

G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania.Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE