Cum a ajuns Craiova în topul destinațiilor europene de Paște. Incursiune în „bucătăria” celui mai vizitat site de travel din Europa

Data:

​HotNews.ro a stat de vorbă cu reprezentanții European Best Destination, site-ul care a inclus Craiova pe locul 1 în Europa în topul destinațiilor de Paște, iar aceștia au explicat cum funcționează sistemul de votare și dacă plata taxei de peste 24 de mii de euro, plătită de primăria Craiovei, a influențat această clasare.

European Best Destinations (EBD) este cel mai vizitat site de travel din Europa. Fondat în 2009, site-ul spune că promovează cultura și turismul, în parteneriat cu rețeaua EDEN (European Destinations of Excellence) a Comisiei Europene. Multe orașe din România au fost incluse în clasamentele EBD, iar cel mai recent, Craiova a ajuns pe locul 1 în topul destinațiilor de Paște din Europa, fapt care a ridicat numeroase semne de întrebare la noi în țară. Pentru a descoperi cum sunt făcute aceste clasamente și care este sistemul de votare, am stat de vorbă cu Perrine Bertrand, reprezentantă din partea EBD.

„Obiectivul nostru este de a pune în valoare destinațiile respective”

Perrine Bertrand spune că obiectivul EBD nu este acela de a se pune în valoare, ci de a valoriza destinațiile respective și că nu site-ul oferă premiile, ci călători din toată lumea. EBD trebuie să rămână „neutru”, iar comunicarea este sumarizată presei, într-un press kit cu toate rezultatele, astfel încât să nu favorizeze o destinație în detrimentul alteia.

„Într-adevăr, preselectăm destinații bazându-ne pe diferite criterii, cum ar fi – ofertele lor, creșterea în popularitate pe rețelele sociale, angajamentul față de cultură sau turismul sustenabil, accesibilitatea, calitatea vieții, spațiile verzi sau evenimente. Selecția este făcută în parteneriat cu media de travel și Rețeaua EDEN (European Destinations of Excellence) a Comisiei Europene pentru turismul sustenabil.

Spre exemplu, o destinație premiată de UNESCO, una care este Capitală Culturală Europeană, Capitală Verde Europeană, una care oferă turism smart sau este Capitala Sportului, are mai multe șanse să fie selectată”, explică pentru HotNews.ro reprezentanta European Best Destinations, titrează HOTNEWS.RO.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul: