Cum a ajuns PSD Dâmbovița să controleze tot ce ține de Mediu în România

Data:

Premierul Nicoale Ciucă l-a numit în funcția de comisar general adjunct al Gărzii de mediu pe Florin Bănică, fratele unui primar PSD de comună din Dâmbovița. El are rang de subsecretar de stat.

Susținut de PSD, Florin este fratele lui Ionuț Bănică, primarul comunei Corbii Mari din Dâmbovița. Până acum, primul a fost comisar al Gărzii de Mediu Ilfov. Potrivit declarației de avere, cu un salariu de 3600 de lei pe lună în 2020, Bănică a obținut, în 2018, un împrumut de la bancă în valoare de 2,4 milioane de lei.

Decizia din Monitorul Oficial prin care Florin Bănică a fost numit subsecretar de stat al Gărzii de mediu

Potrivit unor surse politice, Florin Bănică este susținut de președintele CJ Dâmbovița, fostul deputat PSD Corneliu Ștefan.

A fluierat în biserica de partid

Pe 16 aprilie, Corneliu Ștefan declara într-o conferință de presă: „Să știți că sunt foarte supărat pe domnul comisar șef de la Garda de Mediu! Și i-am spus-o personal, la mine în birou. Și nu voi tolera și am adus la cunoștință și doamnei prefect, nu voi tolera lipsa măsurilor la nivelul județului Dâmbovița! Văd că am ajuns să ne umflăm mușchii la niște amărâți și pe partea cealaltă, unde avem efectiv probleme de mediu, Garda de Mediu se face că nu vede. În calitatea mea de președinte al Consiliului Județean Dâmbovița, i-am transmis domnului comisar șef nemulțumirea mea și nu în ultimul rând nemulțumirea tuturor primarilor. Și dacă nu se oprește, și aici chiar este un avertisment: dacă nu se oprește cu toate măsurile pe care le dispune primarilor din Județul Dâmbovița, voi ieși public și voi spune tot ceea ce face dumnealui de șase luni de zile în județ, cu angajații pe care îi are în subordine la Garda de Mediu!”. El făcea referire la Petre Nițu, șeful Gărzii de Mediu Dâmbovița.

Imediat după această declarație, Petre Nițu a fost schimbat din funcția de șef și trecut la Servicul proceduri și metodologii.

O nouă tânără speranță

Tot Dâmbovița l-a dat pe șeful Administrației Fondului pentru Mediu (AFM). Pe 18 februarie, același Ciucă l-a „uns” pe Laurențiu Adrian Neculaescu secretar de stat al AFM. Din Târgoviște de loc, Neculaescu a mai fost secretar de stat pe la ministerul Fondurilor Europene și la Cancelaria primului ministru.

Revenind la Florin Bănică, acesta a fost numit subsecretar de stat deși, în trecut, a fost cercetat în comisia de disciplină a Gărzii de Mediu Ilfov.

În acest moment, tot ce ține de Mediu este controlat de PSD Dâmbovița.  

spot_imgspot_img
Virgil Burlă
Virgil Burlă
Virgil Burlă este jurnalist din 2000. A început la Iași, apoi a continuat la București, unde s-a specializat ca reporter pe domeniul justiției. Mai colaborează cu Europa Liberă România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Filmul documentar AMAR, despre hoții de buzunare, poate fi văzut la Cinema Elvire Popesco

Filmul documentar AMAR va putea fi văzut într-o proiecție...

Românii refuză „conceptul” Ciolacu, Ciucă și Simion | Revista22

Românii refuză „conceptul” Ciolacu, Ciucă și Simion și tot...

Furtună la Dubai. Zboruri anulate, zone distruse, străzi inundate

Furtună la Dubai. În doar câteva ore a plouat...

Înfrângerea Rusiei în războiul din Ucraina este inevitabilă, susține un important specialist chinez |Aktual24

Înfrângerea Rusiei în războiul din Ucraina este inevitabilă, susține...