Șeful CJ Iași s-a îmbogățit pe seama unei femei care trăiește într-o garsonieră

Data:

Leonora Istrate are 68 de ani, o boală incurabilă și locuiește într-o simplă garsonieră din cartierul bucureștean Colentina. Proprietățile sale valoroase de la Bârnova, terenuri intravilane și păduri, au ajuns la Costel Alexe pe foarte puțini bani, prin procură, președintele CJ Iași obținându-le cu foarte multă persuasiune

Goana nebună după avere a lui Costel Alexe, președintele Consiliului Județean (CJ) Iași. Principala țintă: proprietățile imobiliare pe care o bătrână, Leonora Istrate (68 de ani), le revendică sau le deține în Bârnova (Iași), București și Breaza (Prahova).

„Nu știu. Asta voi gândi și voi face la momentul oportun când n-am să mai pot să mă mișc și doctorul îmi spune: «asta-i situația». Atunci voi decide”, a spus Istrate despre pretenția lui Costel Alexe de a-l trece în testament.

În ultimii ani, femeia a încercat să recupereze moștenirea fostului soț. Calvarul, descris de Leonora Istrate în doar câteva cuvinte: „Toți de la Iași vor «cașcaval». Că-l cheamă Alexe, că-l cheamă Ionescu, că-l cheamă Popescu, toți sunt la fel. Și m-am săturat”.

Citește și: Cu sau fără sportivi ruși și bieloruși la Jocurile Olimpice?

„Relația mea e în primul rând cu el, Costel Alexe”

Pe 15 aprilie 2020, Leonorei Istrate i-a fost emis un titlu de proprietate pentru 4.830 mp în Bârnova. Punerea în posesie a fost făcută în 2019. Însă validarea dreptului era tocmai din 2010. Adică, 10 ani de demersuri pentru a intra în posesia a nici jumătate de hectar.

„Relația e cu Costel Alexe, cu ceilalți (frați – n.r.) mai puțin. M-a ajutat cu o vorbă bună, un telefon acolo, undeva… Ți se deschide o ușă”, a afirmat Leonora Istrate.

Acest titlu de proprietate este unul dintre cele numai 20 eliberate în comuna Bârnova în perioada 2017-2021. În cazul a încă trei, pe numele Arghiropol (2) și Toma, terenurile în cauză au ajuns ulterior în proprietatea familiilor lui Costel Alexe (la frate) și a lui Mihai Bălan (la fiu), primarul din localitate.

REPORTER DE IAȘI a întrebat-o, direct, pe Leonora Istrate dacă acești 4.830 mp sunt acum la Costel Alexe sau la rudele acestuia. Femeia a răspuns evaziv: „Nu mai știu”. Bătrâna nu mai are controlul complicatului dosar de validare a întregii sale averi. Pare o ființă fragilă, cu mintea ostenită de boli și vârstă.

Investigația completă poate fi citită pe Reporter de Iași.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Rusia distruge mediul din Ucraina. Apa contaminată: risc de epidemii, recolte puține, risc de foamete (II)

Rusia distruge mediul din Ucraina, deliberat, prin invazia militară,...

De la Ioan Paul la Francisc. Secretele Tiarei

De la Ioan Paul la Francisc. Zilele trecute a...

Un medic din Camerun va asista naşterile din Târgu Bujor

Un medic din Camerun va asista naşterile din Târgu...

Topul celor mai mari pensii din România: cea mai mare depășește 100.000 de lei lunar

Topul celor mai mari pensii din România: cea mai...