Cum a fost trucat concursul pentru un post nou creat la Şcoala Populară de Arte din Iași

Data:

Numele unui om de afaceri „greu” al Iaşului a fost invocat ca s-ar afla în spatele angajării Andreei Popovici ca şef al Serviciului Artistic din cadrul Şcolii Populare de Arte.

Cu gândul la banii acestuia, oamenii din instituţiile statului s-au făcut luntre şi punte pentru a-i asigura un job călduţ iubitei sale. A fost schimbată organigrama Şcolii de Arte, înfiinţându-se un post „dedicat”. Condiţiile de participare la concurs au fost negociate direct cu viitoarea candidată. Subiectele posibile de examen i-au fost puse în braţe din ziua în care au fost redactate, cu o săptămână înaintea concursului.

Şeful Şcolii de Arte a discutat personal cu un potenţial contracandidat pentru a-l convinge că postul nu e de el. Chiar cu instituţiile statului făcute preş în faţa favoritei, emoţiile nu au lipsit, pentru că a existat totuşi o contracandidată şi o opoziţie acerbă a altor „grei”. În cele din urmă, slugărnicia administraţiei ieşene nu a dus la nimic, omul de afaceri neacordând nici măcar o sponsorizare. A rezultat însă un dosar penal în care preşedintele Consiliului Judeţean şi directorul Şcolii de Arte au calitatea de inculpaţi. Ceilalţi acuzaţi au povestit totul în detaliu procurorilor, pentru a scăpa.

Citește articolul integral pe Ziaruldeiasi.ro

Citește și: Ultimul termen în procesul privind extrădarea Elenei Udrea din Bulgaria – vineri

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Premieră la Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad: alegeri de rector în 2 tururi

Premieră la Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, care permite...

Franța s-ar putea ciocni direct cu Rusia dacă frontul ucrainean se prăbușește

Franța s-ar putea ciocni direct cu Rusia dacă frontul...

Ce spune Comisia Europeană despre candidatura Ramonei Chiriac pe listele PSD-PNL pentru europarlamentare

Ce spune Comisia Europeană despre candidatura Ramonei Chiriac, șefa...

Înșelăciune prin metoda „spoofing”

Înșelăciune prin metoda „spoofing”, anchetată de Poliția Română, care...