Cum a fost vândută cu acte în regulă, la notar, casa unei femei fără ca ea să aibă habar?

Data:

După cearta pe care a avut-o cu iubita, un tânăr ieşean a reuşit printr-un şiretlic să păcălească un notar neatent, venind aici cu o altă femeie. A reuşit astfel să vândă casa şi terenul fostei prietene, iar ulterior a şi sunat-o ca să-i povestească isprava. Dosarul abia acum a fost finalizat, deşi vânzarea a avut loc în 2014. De atunci, proprietara de drept stă în chirie. Cumpărătorul casei, deşi nu are nicio vină, a fost evacuat şi va trebui acum să lupte prin tribunale ca să vadă înapoi banii plătiţi. Amănunte despre această vânzare incredibilă, în rândurile următoare.

După o ceartă cu iubita, un ieşean a lăsat-o pe aceasta fără casă. În primă fază, a reuşit să obţină o procură notarială, printr-un şiretlic, prin care era împuternicit să vândă casa şi terenul din Ciurea deţinute de femeie. Culmea, a şi sunat-o ulterior pe iubită, pentru a-i povesti „bucuria“ ce i-o făcuse. Faptele s-au petrecut în 2014, dar dosarul a ajuns în instanţă abia anul trecut. Între timp, femeia a trebuit să stea în chirie.

Iată povestea!

S.D. trăia cu Mircea Patraşcu de mai bine de 8 ani, cei doi locuind în casa din satul Dumbrava a femeii. La începutul lui 2014, relaţiile dintre cei doi s-au stricat iremediabil. Femeia a plecat de-acasă la o prietenă, cu intenţia de a reveni după ce bărbatul ar fi eliberat locuinţa, fiind somat să facă asta. Timp de două luni, femeia nici nu a ieşit din locuinţa prietenei, pentru a evita o eventuală întâlnire cu Patraşcu. Pe 7 martie, S.D. şi-a făcut curaj şi a mers la Poliţie pentru a solicita sprijin în vederea recuperării cărţii de identitate şi a actelor de proprietate lăsate la domiciliu. I s-a spus să revină cu o plângere scrisă, dar, neavând pe moment bani pentru deplasare, femeia a renunţat.

După încă o lună, Patraşcu s-a prezentat la un notariat, însoţit de o altă femeie, care a afirmat în fals că este S.D., legitimându-se cu cartea de identitate a acesteia. Notarul nu a sesizat că este vorba de altă persoană şi a acceptat întocmirea unei procuri, prin care S.D. îl împuternicea, chipurile, pe Patraşcu să vândă terenul de 1.022 mp şi casa. După o săptămână, casa şi terenul erau deja vândute ieşeanului G.D., sub pretextul că ar fi vorba de proprietatea viitoarei soţii a lui Patraşcu, aflată în străinătate şi care nu-şi permite să întreţină casa din ţară. La începutul lunii mai, bărbatul şi-a sunat fosta iubită, spunându-i că i-a vândut proprietatea „la nervi“. Sora lui S.D. a mers la faţa locului şi a constatat că, într-adevăr, în casă locuia altcineva, fiind în toi lucrări de renovare.

Citește articolul complet în Ziarul de Iași

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Rusia distruge mediul din Ucraina. Apa contaminată: risc de epidemii, recolte puține, risc de foamete (II)

Rusia distruge mediul din Ucraina, deliberat, prin invazia militară,...

De la Ioan Paul la Francisc. Secretele Tiarei

De la Ioan Paul la Francisc. Zilele trecute a...

Un medic din Camerun va asista naşterile din Târgu Bujor

Un medic din Camerun va asista naşterile din Târgu...

Topul celor mai mari pensii din România: cea mai mare depășește 100.000 de lei lunar

Topul celor mai mari pensii din România: cea mai...