Cum a încercat să oprească o anchetă jurnalistică un angajat al Colegiului Național de Apărare. Telefoane și mesaje de amenințare către soția unui jurnalist G4Media

Data:

Update 18.35: Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a declarat vineri pentru G4Media că ”prim-ministrul Nicolae Ciucă a cerut ministrului Afacerilor Interne anchetarea de urgență a cazului semnalat de publicația G4Media, privind amenințarea soției jurnalistului Cristian Pantazi. Totodată, premierul a dispus ca Ministerul Apărării să efectueze cercetările necesare și să ia măsuri cu celeritate.

“Nu voi tolera niciodată astfel de încercări de intimidare la adresa jurnaliștilor. Libertatea de exprimare este garanția funcționării unei democrații, a declarat premierul Nicolae Ciucă. Oricine amenință sau intimidează jurnaliști trebuie tras la răspundere și să sufere consecințele aplicării legi. Românii au făcut prea multe sacrificii pentru a trăi într-o țară democratică, fără cenzură, în care presa să fie respectată iar jurnaliștii să își poată desășura fără îngrădiri activitatea pentru corecta informare a publicului, iar Guvernul nu va lăsa nesancționate astfel de derapaje grave de la valorile fundamentale pe care România și le-a asumat ca stat membru NATO și UE”, a declarat premierul Nicolae Ciucă.

Articol inițial: Un cercetător la Colegiul Național de Apărare, Alexandru Cristian, a încercat joi, 17 martie, să oprească publicarea unui articol G4Media despre faptul că o colegă, profesor universitar, a postat pe Facebook un val de afirmații anti-Zelenski și a răspândit teorii conspiraționiste despre războiul din Ucraina.

G4Media a publicat articolul în cursul zilei de joi, în ciuda amenințărilor exercitate asupra soției redactorului șef, care a fost abordată telefonic și prin mesaje SMS de către angajatul Colegiului Național de Apărare Carol I, colegul profesoarei Alba Iulia Catrinel Popescu. Ea predă ”Geopolitică și geostrategie” și ”Studii strategice și de securitate”.

  • Menționăm că până la acest moment, Ministerul Apărării nu a emis nici un punct de vedere referitor la faptele grave semnalate de G4Media. ”Universitatea de Apărare Carol I” a transmis în cursul zilei de joi că ”personalul militar și civil din MApN răspunde individual pentru comportamentul și postările personale în mediul online”.

Alexandru Cristian este cadru militar în Ministerul Apărării Naționale și doctorand în securitate şi apărare al Universităţii Naţionale de Apărare Carol I, titrează G4MEDIA.

spot_imgspot_img
G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Expoziția-muzeu Triaj: educație prin cultură | Puterea a cincea

Expoziția-muzeu Triaj: educație prin cultură, reprezintă o versiune reinterpretată a...

Un primar fără casă locuiește în vila soacrei sale bogate | Gazeta de Dimineață

Un primar fără casă locuiește în vila soacrei sale...

Tribunalul Dolj, a doua oară cu noroc pentru componența biroului electoral | Știri Craiova

Tribunalul Dolj, a doua oară cu noroc. Președinții și...

Degustare de vin în beciurile faimoasei cârciume Bolta Rece din Iași | Ziarul de Iași

Degustare de vin în beciurile faimoasei cârciume Bolta Rece...