Cum a rămas firma prietenului lui Iohannis singura în licitația pentru BMW-urile Poliției

Data:

Automobile Bavaria, firma condusă de Michael Schmidt, prietenul președintelui Klaus Iohannis, nu a fost singura interesată să participe la licitația pentru cele 600 de BMW-uri ale Politiei. Și în cazul licitației de anul trecut, anulată din lipsă de participanți, și în cazul celei din acest an la care s-a prezentat doar un distribuitor, au existat firme interesate care au cerut însă o serie de modificări minore la dotările cerute pentru mașini. Poliția nu a făcut nicio concesie. Datele sunt publice și apar în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP).

Ce nu a spus Poliția când s-a apărat cu privire la achiziția celor 600 de BMW-uri

După scandalul iscat de achiziția a sute de mașini de la Automobile Bavaria, Poliția Română s-a apărat susținând că o procedură similară a avut loc anul trecut, e drept pentru doar 300 de mașini, dar având aceleași specificații tehnice.

„Prima procedură de achiziție a fost inițiată în anul 2021, pentru 300 de autovehicule de poliție rutieră, termenul de depunere a ofertelor fiind stabilit pentru data de 25 noiembrie 2021, astfel încât, la data de 26 noiembrie 2021, procedura a fost anulată ca urmare a faptului că nu a fost înregistrată nicio ofertă, deși pe piață existau 4 producători auto, care respectau specificațiile tehnice prevăzute.”, a comunicat Poliția.

Citește și: Paradoxul românesc: pro-NATO, pro-UE, dar binevoitori cu Rusia și China

Ce nu a spus Poliția este că la licitația anulată anul trecut au existat posibili ofertanți care au cerut anumite ajustări, dar Poliția nu a vrut să facă nicio concesie, după cum arată datele din Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP).

Spre exemplu, cineva a întrebat dacă este posibil ca Poliția să accepte modificarea specificațiilor tehnice la mașinile cerute astfel încât mașinile să aibă o lungime de 4.919 mm în loc de maxim 4.800 mm, sau o înălțime de 1.455 mm în loc de maxim 1.450 mm.

În locul proiectoarelor de ceață, posibilul ofertant a propus un autovehicul cu un sistem de iluminare performant cu tehnologie LED integrală care ar fi distribuit fasciculul luminos în funcție de direcția de deplasare și l-ar fi adaptat la condițiile de drum.

Poliția nu a acceptat modificarea acestor cerințe tehnice din documentația de licitație.

Continuarea pe HOTNEWS.RO.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Vizita clandestină în Brazilia a șefilor din justiție și a directorului Rezervelor Statului

Vizita clandestină în Brazilia a șefilor din justiție și...

Contractele de consultanță ale familiei Cîrstoiu cu producătorii de medicamente

Contractele de consultanță ale familiei Cîrstoiu cu producătorii de...

Afacerile de milioane ale doctorului Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL pentru Primăria Capitalei

Afacerile de milioane ale doctorului Cîrstoiu, candidatul comun al...