sâmbătă, 4 decembrie 2021
AcasăLa ziActualitateCum acționează propaganda FIDESZ în Ardeal? De la „exploatarea preconcepțiilor”, la „știrile...

Cum acționează propaganda FIDESZ în Ardeal? De la „exploatarea preconcepțiilor”, la „știrile negative despre români”

În ultimele 12 luni, Expert Forum a monitorizat „propaganda FIDESZ din comunitatea maghiară din Transilvania transmisă prin intermediul ziarelor regionale”, scrie RFI. Principalele mesaje identificate sunt legate de protecția și oportunitățile pe care Ungaria le oferă maghiarilor din diaspora, mesaj strâns legat de conservarea valorilor tradiționale.

„Guvernul FIDESZ exploatează preconcepțiile din comunitatea maghiară din Transilvania prin intermediul ziarelor regionale care difuzează știri majoritar negative despre guvernul român și despre români în general. Eficiența diseminării acestor mesaje este cu atât mai mare, cu cât stereotipurile dintre cele 2 comunități sunt un fapt bine cunoscut în România. Ceea ce face propaganda FIDESZ este să le exagereze și să le propage la un ritm fără precedent datorită tool-urilor de dezinformare din social media”, arată analiza Expert Forum.

În ultimii trei ani și jumătate, până în iunie 2021, Asociația pentru Spațiul Media din Transilvania a primit aproximativ 20 de milioane de euro subvenții de la guvernul maghiar. Cu această finanțare asociația, necunoscută până de curând, a devenit de departe cel mai mare trust media în limba maghiară din Transilvania. Unul dintre scopurile acestei uriașe injecții de capital a fost acela de a salva mass-media maghiară din Ținutul Secuiesc, mai reiese din raport.

  • Citește articolul integral pe RFI
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE