Cum află ANAF că manichiuristele și profesorii care dau meditații nu plătesc taxe 

Data:

În luna iulie vor începe ample acțiuni de control ale ANAF pe diferite domenii, de la persoane fizice și până la firmele mari.

Orice sumă de bani care se mișcă deja printr-un cont lasă urme și este o poveste faptul că dacă ai încasat bani printr-o platformă (de genul Revolut) nu poate afla ANAF, conform declarațiilor șefului Fiscului Lucian Heiuș.

El a acordat HotNews.ro un interviu în care am vorbit despre controalele care urmează a fi desfășurate de ANAF, inclusiv la persoane fizice (de la 1 iulie), la ce se vor uita inspectorii, cum vor acționa, impactul nesemnificativ a anumitor acțiuni precum cele din Dragonul Roșu și altele.

Pe scurt:

  • Vor începe controale ANAF și pe litoral pentru că nu se dau bonuri fiscale la șezlonguri, fiind sesizări în acest sens de la diferiți clienți
  • ANAF va merge mai des în controale la locurile recent vizitate.
  • Operațiunea Cronos privind verificarea muncii la negru va reporni
  • Profesorii și manichiuristele să se gândească că într-o zi este posibil să pornească acțiuni de control.
  • Suntem sesizați și cu profesori care dau meditații.
  • De obicei, sesizările astea sunt la nemulțumirile clienților: I-a făcut o manichiuristă unghiile, s-a infectat, a luat o ciupercă, s-a supărat, ne-a făcut o sesizare.
  • Obținem informații referitoare la munca la negru din sesizări pe care le fac foștii angajați. Ești obligat să te duci în control.
  • Lucian Heiuș umblă cu 300-350 lei numerar
  • Șeful ANAF recomandă să apelați la experți pentru completarea Declarației unice / Lucian Heiuș: Lasă pe altul să se ocupe, să-și facă partea lui
  • ANAF începe controale la marii contribuabili. Lucian Heiuș: Am semnat delegări de competență, pentru că nu avem suficienți inspectori

Controalele masive la persoane fizice care încep de la 1 iulie

HotNews.ro: În cele 20 de milioane de CNP-uri analizare intră și copiii?

Lucian Heiuș: Nu, intră cei care au rezidență în România. Ele sunt luate pe 4 ani. Unii au ieșit, alții au intrat. E o analiză mai vastă.

Sumele provenite și care se găsesc acolo, în marea majoritate sunt pe marea evaziune fiscală.

Evaziune fiscală pe ce parte, mai exact? Au făcut prin diverse companii…

Lucian Heiuș: Aproape toți au societăți comerciale. E posibil ca o cotă parte să fie și din alte activități ilicite, gen trafic de droguri, de persoane, furturi, cerșetorie dar marea majoritate a celor 561.000 de persoane care au ieșit cu risc sunt oameni care au societăți comerciale. Sunt acționari, asociați la diverse societăți comerciale.

Aceste sume pe care nu le pot justifica sunt ca urmare a evaziunii fiscale. Mai mult, toată lumea recunoaște, inclusiv organismele internaționale că evaziunea fiscală în România este de 15 miliarde euro/an.

Nu știți dacă au numerar ascuns, ci doar dacă și-au cumpărat anumite proprietăți.

Lucian Heiuș: Au cumpărat anumite tipuri de proprietăți sau de bunuri mobile – mașini scumpe, au apărut sume foarte mari în conturile bancare, și-au creditat propriile firme cu sume foarte mari. Acestea sunt lucruri certe pe care le putem identifica. INTERVIUL INTEGRAL POATE FI CITIT PE HOTNEWS.RO.

Urmăriți PressHUB și pe Google News

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Seceta a redus producția de porumb la jumătate. Cea mai mică recoltă din ultimii ani, în România

În acest an, România va înregistra cea mai mică producţie de porumb din ultimii 15 ani. Seceta pedologică a redus recolta cu aproximativ 40%-50% faţă de anii trecuţi, susține ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea.

Cea mai inutilă investiţie publică din ţară. Împlineşte 10 ani şi nu a funcționat deloc

„Telescaunul ruşinii” de la Ciric va împlini, anul viitor, 10 ani de la punerea în funcţiune, fiind utilizat doar pentru o perioadă de aproape 3 ani. Una dintre cele mai inutile investiţii din ţară a costat bugetul european 1,5 milioane euro, iar încasările Primăriei de pe urma exploatării telescaunului sfidează ridicolul: 10.600 euro. 

VIDEO Incendiu puternic într-un bloc din Oradea. Locatari scoși de pompieri pe ferestre

Zece persoane au fost evacuate duminică de pompierii orădeni...

Pacienții care aleg un anumit medic de la stat vor plăti o taxă pentru serviciu | Proiect în dezbatere publică

Ministerul Sănătății propune introducerea unei noi taxe pentru pacienții...