Cum alegi cea mai bună chiuvetă pentru bucătărie

Data:

De cele mai multe ori, alegerea unei chiuvete de bucătărie nu este un proces tocmai ușor. Tocmai din acest motiv, trebuie să acorzi o mare atenție detaliilor, dar și criteriilor care fac diferență între o chiuvetă bună de care să te foloseșți timp îndelungat și o chiuvetă pe care trebuie să o înlocuieșți după doar câteva utilizări.

Așadar, principalele caracteristici pe care trebuie să le însușească o chiuvetă bună, sunt calitatea materialului, funcționalitatea, dar și aspectul.

Există deja pe piață o gamă extrem de variată de chiuvete. Poți alege diferite forme, culori, mărimi și materiale, însă nu uita că importanța acestor criterii este esențială dacă doreșți să faci o achiziție pe termen lung.

Îți amintesc pe acesta cale și unele dintre cele mai prețioase game de chiuvetă. De la Mythos, Maris și până la Smart, aceste mărci iți oferă garanția unei durabilități excepționale.

Gama de chiuvete Mythos reprezintă pasiune pentru tot ce este mai bun și tehnologia se întâlnește cu designul, în timp ce chiar și cele mai mici detalii sunt analizate cu atenție.

Maris îți prezintă o colecție inspirată de familie. Confortabilă și funcțională, pentru a savura o experiență plină de căldură a unei întâlniri în familie.

Filozofia Maris este simplă: spune bun venit oricui, oricând, cu mândria și bucuria unei cine preparate acasă.

Cât despre gama Smart, pot spune cu încredere că lucrurile cele mai simple funcționează cel mai bine.

Esențial este să aspiri la ceea ce contează cel mai mult: aducerea bucuriei în bucătăria ta.

O colecție creată pentru a satisface orice nevoie și preferință

Importanța materialelor utilizate

Materialele utilizate în fabricarea chiuvetelor pentru bucătărie, dar și calitatea acestora, reprezintă principalul criteriu de selecție.

Atunci când alegem materialul pentru o chiuvetă, trebuie să ne ghidăm după anumite criterii, implicit, calitatea, rezistența și durabilitatea.

Astfel că, în urma unui studiu de piață, am descoperit faptul că cele mai căutate chiuvete sunt cele din Inox și Fragranite.

Să nu uităm însă și de accesoriile pentru chiuvete. Acestea prezintă la rândul lor, o mare importanță atunci când doreșți să faci o nouă achiziție în bucătăria ta.

Printre aceste accesorii, amintim bateriile și filtrele de apa. În plus, funcționalitatea acestora, dar și durabilitatea, prezintă deasemenea, un criteriu important în alegerea lor.

Chiuvete de Inox și Fragranite

Inox

În momentul de față, chiuvetele de bucătărie din inox, sunt printre cele mai căutate. Acestea reprezintă o alegere bună în cazul în care vrei să te bucuri de o chiuvetă rezistentă, cu aspect plăcut, care se întreține ușor și are un preț mai mic, în comparație cu materialele naturale.

Printre aceste mici avantaje, chiuvetele din inox prezintă și câteva dezavantaje de care trebuie să ți cont înainte de a face acest tip de achiziție.

Există pe piață și anumite modele de inox subțire. Acestea se pot zgâria foarte ușor, petele de calcar sunt mult mai vizibile, iar sub o mare greutate, acestea se pot deforma.

Te poți orienta însă  spre modelele de inox care prezintă o calitate superioară, cum ar fi inoxul gros, sau cel satinat.

Spre exemplu, orice produs Franke din inox este fabricat din oțel crom nichel de calitate premium, care arată uimitor și este foarte rezistent la pete, rugină și coroziune – în plus, nu vă fi ciobit, spart sau deteriorat. Dacă inoxul este unul dintre cele mai populare materiale în bucătărie, este pentru un motiv întemeiat.

Fragranite

Un material excepțional de dur, foarte rezistent la căldură, șocuri, zgârieturi și pete. Inițiat de Franke, este un material unic cu o strălucire subtilă care este caldă la atingere datorită compoziției de 80% granit.

Acest material nu se mândrește doar cu rezisenta lui majoră. Este mult mai neted și mai ușor de curățat.

Acest tip de chiuvetă poate reprezenta alegerea potrivită în absolut orice bucătărie.

Numărul cuvelor

În funcție de preferințele tale, dar și de spațiul din bucătărie, poți alege o chiuvetă cu o cuvă, sau o chiuvetă cu 2 cuve.

Chiuvetele cu 2 cuve sunt printre cele mai apreciate de consumatori, pentru că oferă spatiu suficient de manevră și iți oferă posibilitatea să manipulezi mai ușor chiar și vasele murdare pe timpul spălării.

Dhe Bucătării este alături de d-voastră în tot acest proces, și vă vom ghida, în alegerea celei mai bune variante ce se poriveste nevoilor casei.

spot_imgspot_img
Mihaela Balaban
Mihaela Balaban
Mihaela Balaban a mai lucrat la România liberă și revistele Casa mea, Bebelu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Piedone și jocul lui Voiculescu. Urmează o retragere în favoarea Gabrielei Firea? | Aktual24

Piedone și jocul lui Voiculescu. Urmează o retragere în...

Chirica a curățat râul care traversează Iașul chiar când s-a umplut de pești | Reporter de Iași

Chirica a curățat râul care traversează Iașul tocmai când...

Piedone și-a majorat salariul cu 50% în prima zi când s-a întors la primărie

Candidatul Partidul Umanist Social Liberal (PUSL) la primăria Capitalei,...

PSD-PNL renunță la Cîrstoiu. Reintră Firea în cursă. Și Burduja

PSD-PNL renunță la Cîrstoiu, după o ședință maraton, care...