Cum am trăit al patrulea val ucigaș în așteptarea lui Superman

Data:

Trăim în prezent într-o realitate care pare aceea din documentarul despre educația copiilor săraci din Statele Unite ale Americii „În așteptarea lui Superman”. Lucrurile ar fi putut merge bine dacă ar fi fost îndreptate câteva lucruri de bază.

Unul dintre educatorii renumiți care au încercat să ofere o șansă în viața copiilor din Harlem, Geoffrey Canada, un Valeriu Nicolae care nu a fost perceput ca un „dujman” de către politicieni, ne spune că a fost deznădăjduit când a aflat că nu există Superman, și că „nu există nimeni cu suficientă putere să ne salveze”. România trăiește în așteptarea alegerii lui Superman ca președinte al liberalilor și ca succesor al actualului președinte îngrijorat de nefericita alegere a românilor care preferă sapa crosei de golf.

Televiziunile ghiocel dau propagandă covidofilă la greu cu mesaje antivaccinare apropiate de profunzimea științifică a epidemioloagei de renume mondial Nicki Minaj. Doamna Onika Tanja Maraj a declanșat verificări amănunțite în sistemul medical din Trinidad și Tobago, țara sa de origine, după ce a afirmat că un amic al unei verișoare a suferit o mărire exacerbată a scrotului și a devenit impotent, iar fata care trebuia să se căsătorească cu nefericitul l-a părăsit. Nicki Minaj a regretat postarea acestui mesaj pe care nu l-a putut nimeni proba, nici după verificări aprofundate a incidentelor de majorare de scrot la nivelul statului Trinidad și Tobago, și a arătat că se va vaccina pentru a putea pleca în turneu. 

Asistăm la linșaje conduse de antivaxxeri care mai au puțin să ia la pietre medicii care vin să vaccineze oamenii. Cei care vor să facă un Live pe Facebook, covidofili sau nu, se trezesc automat cu un Live de la vestala ordinului antivaxxerilor, fie că își doresc o astfel de comunicare covidofilă sau nu. Cei care nu se vaccinează și cei care refuză să poarte mască sunt mângâiați pe cap și nu riscă nicio sancțiune pentru că statul român își concentrează toate energiile pe cariera politică a lui Superman. Ministrul de interne, de justiție și al transporturilor, după ungerea lui Superman ca urmaș demn al Brătienilor, se plimbă fără mască la festivalul cu 80.000 de participanți de care a beneficiat comunitatea păstorită de un membru marcant al echipei câștigătoare. 

Nu vine nimeni să ne salveze. România educată ce formează și va forma un român din doi ca analfabet funcțional nu are instrumente să înțeleagă ce e propagandă și ce este știință medicală. E suficient să apară câte un Herostrat sau câte un cadru medical ce nu are pregătire epidemiologică și să fie promovat cam cum era promovat Mozart pe la curțile regale când era mic. Instituțiile statului stau și privesc ca și cum dacă ar fi luate măsurile legale cei care nu s-au vaccinat nu vor mai vota partidul premierului.

Cei trei responsabili de campania dezastruoasă de vaccinare și de lipsa măsurilor de prevenire a valului patru, președintele, premierul și colonelul mult iubit de premier în dauna fostului ministru al sănătății, au pierdut toate bătăliile care se puteau pierde și vor mai pierde încă una acum în toamnă. Deși campania de promovare a vaccinării a fost dezastruoasă, nimic de fond nu a fost schimbat și ne vom baza, în valul ucigaș, care ne așteptă, tot pe cei trei ca să ,,se facă că lucrează”. 

Suntem pe cont propriu și măsurile ce se iau sunt tardive pentru că noi acționăm după ce a am dat foc casei, nu înainte, când puteam să punem niște extinctoare, să limităm pagubele și să informăm corect oamenii să nu își asume să se îmbolnăvească fără să se vaccineze. 

Politicienii competenți își arată adevărata valoare în criză și își asumă măsuri de protecție a oamenilor chiar dacă vor supăra destui cetățeni care vor avea o altă opinie. Să permiți organizarea de festivaluri cu zeci de mii de oameni, să ții alegeri de partid cu prezență fizică deși puteai aștepta până pui la punct un sistem de vot online așa cum au făcut alții, să aduci copiii la școală fără vaccinarea obligatorie a cadrelor didactice și să compensezi cu portul măștii la sport demonstrează inconștiență și lipsă de viziune pentru viitorul nostru al tuturor.

Măsura bonurilor de masă pentru vaccinați vine târziu pentru că era evident pentru un copil de gimnaziu lovit de grația prezenței lui Superman și Piedone că valul patru va veni și va face prăpăd printre cei nevaccinați. Vaccinul Pfizer-Biontech a primit aprobarea definitivă de la FDA și prezintă mai puține riscuri ca ingerarea oricărui medicament uzual pe care îl iau românii fără prescripție medicală. 

România educată a ajuns în situația în care la farmacii se prezintă doamne care solicită medicamente pentru prostată pentru că au auzit la televizor că sunt bune pentru femei. Dezinformarea este la același nivel ca și în SUA unde credincioșii lui Donnie Goldilocks iau medicamente pentru cai sau ca în Turkmenistan unde a fost interzis cuvântul Covid și unde pentru probleme de plămâni, cum au alte națiuni care suferă de Covid, se recomandă fum de iarbă tătărească. 

Înainte să luăm orice decizie e bine să ne informăm și să nu credem pe cineva doar pentru că ne este livrat de Facebook sau pentru că apare la televiziuni ghiocel. Pentru orice boală este bine să cerem părerea a doi medici. Și la opțiunea de a ne vaccina sau nu este bine să ascultăm argumentele celor două părți, să ne uităm la pregătirea celor care ne furnizează argumente și să ne gândim ce are de câștigat cel ce oferă o anumită informație pro sau contra.

Dacă avem un copil bolnav, și primul medic ne spune că trebuie operat pentru o problemă minoră, iar al doilea ne spune să urmăm un tratament cu medicamente care menționează în prospect să sunt pentru afecțiunea respectivă, vom opta să nu operăm copilul și să ne ținem de tratament. Sau putem merge cu copilul la o doamnă ce apare pe Facebook cu story-uri de linșat Ana Aslan, sau care e desemnată de televiziuni ghiocel cel mai bun prieten al fulgului de păpădie, și să ne recomande dânsa soluția medicală corectă, iar noi să o urmăm cu sfințenie.

Vaccinurile fac parte din viața noastră din momentul în care ne-am născut. Cei care le lansează pe piață răspund cu bani grei dacă greșesc. În SUA, o eroare a unui medicament înseamnă sume grele de bani ce vor fi plătite dacă se greșește. Orice medicament sau vaccin implică testarea pe oameni la un moment dat. În acest moment avem 5,92 de miliarde de doze aplicate, 2,47 de miliarde de persoane vaccinate, din care 5,25 de milioane în România.

Pentru orice persoană rațională, fără contraindicații medicale, este momentul optim să se vaccineze. Sau putem să rămânem în așteptarea lui Superman care va veni și va trage în plămâni virusul sau care va arunca în spațiu pe Bilgaiț și pe restul din Oculta Mondială care au reușit să păcălească 219 milioane de oameni că au Covid și nu o răceală ușoară care ar trece la o saună cu dictatorul din Belarus. 

spot_imgspot_img
Mitica Stefanescu
Mitica Stefanescu
Mitică Ștefănescu crede în destinul nostru european, în democrație și în dreptate . El încearcă să înțeleagă lumea prin construcții logice de bun simț. Nu are pretenția de a fi deținătorul adevărului absolut și este conștient că este supus greșelii ca orice muritor de rând. Crede în ideile care ne unesc și care pot oferi copiilor noștri un viitor mai bun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Un semnal de alarmă pentru omenire. Ziua Pământului: „Planet versus Plastic”

Un semnal de alarmă pentru omenire. Ziua Pământului: „Planet...

PSD-PNL renunță la Cîrstoiu. Reintră Firea în cursă. Și Burduja

PSD-PNL renunță la Cîrstoiu, după o ședință maraton, care...

Cîrstoiu stop. Când șmecheria din piață nu merge și în politică

Cîrstoiu stop. Am fost convins că PSD și PNL...