Cum aşteaptă Paştele refugiaţii ucraineni din Iași. Femeile se roagă în genunchi pentru terminarea războiului

Data:

Săptămâna Patimilor i-a găsit pe unii ucraineni în centrul de refugiaţi din sediul Egros. În ziua 56 de război, dorul de casă se simte puternic printre aceştia, dar speranţa le rămâne în suflet. Vor să se întoarcă acasă, şi ţin legătura cu restul familiei, care a rămas în Ucraina, prin intermediul reţelelor de socializare. Veştile primite însă, parcă tot mai proaste de la o zi la alta, îi copleşesc.

În aceste zile, la centru se adăpostesc un număr 18 de persoane, unele dintre ele fiind acolo de cel puţin două săptămâni. Nu au unde să plece mai departe, aşa că rămân aici pentru o perioadă de timp pe care nici ei nu o cunosc încă. Acum este deschis doar etajul al II-lea al centrului de tranzit şi se găsesc majoritar femei. Forfota venirilor şi a plecărilor a încetat, iar acum se regăseşte liniştea.

Printre refugiatele care se află de o perioadă mai îndelungată se numără şi Natalia. Aceasta a ajuns în Iaşi acum două săptămâni alături de mama sa. Natalia a fost manager de vânzări într-un hotel din Odesa. Spune că îşi iubea locul de muncă, colegii, şi mai ales interacţiunea cu turiştii. Colegii ei au plecat acolo unde aveau rude sau prieteni. „Sunt plecaţi prin Vest, în ţări precum Germania sau Franţa. Vorbim când apucăm pe internet. Mi-e dor de ei şi de munca mea”, spune Natalia, care se află în centru din data de 6 aprilie.

Citește articolul integral pe Ziaruldeiasi.ro

Citește și: Mesajul de Paști al patriarhului Daniel: Să ne rugăm pentru încetarea războiului în Ucraina şi să ajutăm pe refugiaţii ucraineni

spot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Seceta a redus producția de porumb la jumătate. Cea mai mică recoltă din ultimii ani, în România

În acest an, România va înregistra cea mai mică producţie de porumb din ultimii 15 ani. Seceta pedologică a redus recolta cu aproximativ 40%-50% faţă de anii trecuţi, susține ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea.

Cea mai inutilă investiţie publică din ţară. Împlineşte 10 ani şi nu a funcționat deloc

„Telescaunul ruşinii” de la Ciric va împlini, anul viitor, 10 ani de la punerea în funcţiune, fiind utilizat doar pentru o perioadă de aproape 3 ani. Una dintre cele mai inutile investiţii din ţară a costat bugetul european 1,5 milioane euro, iar încasările Primăriei de pe urma exploatării telescaunului sfidează ridicolul: 10.600 euro. 

VIDEO Incendiu puternic într-un bloc din Oradea. Locatari scoși de pompieri pe ferestre

Zece persoane au fost evacuate duminică de pompierii orădeni...

Pacienții care aleg un anumit medic de la stat vor plăti o taxă pentru serviciu | Proiect în dezbatere publică

Ministerul Sănătății propune introducerea unei noi taxe pentru pacienții...