Cum au reacționat Maia Sandu și Zelenski după ce Moldova și Ucraina au primit statutul de țări candidate la UE

Data:

Maia Sandu și Volodimir Zelenski au reacționat imediat după ce Moldova și Ucraina au primit statutul de țări candidate la aderarea la UE.

Moldova și Ucraina au primit statutul de țări candidate la aderarea la UE

Liderii celor 27 de state membre ale Uniunii Europene au recunoscut joi Ucraina și Republica Moldova drept candidate la aderarea la UE.

„Zi istorică pentru Moldova: Consiliul European ne-a oferit statutul de țară candidată pentru aderarea la Uniunea Europeană. Pornim pe drumul spre UE, care va aduce moldovenilor mai multă bunăstare, mai multe oportunități și mai multă ordine în țara lor. Avem în față un drum complicat, care va cere multă muncă și efort – și pe care suntem pregătiți să-l parcurgem, împreună, pentru a asigura cetățenilor un viitor mai bun. Moldova are viitor, în Uniunea Europeană”, a scris pe Facebook Maia Sandu.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski spune că este „un moment unic şi istoric”, după ce Ucrainei i-a fost atribuit statutul oficial de candidat la Uniunea Europeană.

„Este un moment unic şi istoric în relaţiile dintre Ucraina şi UE”, a scris preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski pe Twitter.

Amintim că, joi, Parlamentul European a solicitat acordarea fără întârziere a statutului de țară candidată Ucrainei și Republicii Moldova.

Liderii UE trebuie să își asume responsabilitatea istorică și să transmită un semnal politic clar Ucrainei, Republicii Moldova și Georgiei, confirmând perspectiva lor europeană.

Parlamentul a adoptat, astăzi, o rezoluție prin care invită șefii de stat sau de guvern – care se reunesc astăzi și mâine – să acorde „fără întârziere” statutul de țară candidată la UE Ucrainei și Republicii Moldova. Consiliul ar trebui să facă același lucru cu Georgia „de îndată ce guvernul său a obținut rezultate” în ceea ce privește prioritățile indicate de Comisia Europeană”, preciza, în urmă cu câteva ore, Biroul Parlamentului European în România.

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este EU-in-UE-parlament-european-600x900-1.jpg

spot_imgspot_img
Roxana Stancu
Roxana Stancu
Roxana Stancu (REPER MEDIA Argeş) are 20 de ani de experiență în jurnalism. A debutat în anul 2000, în TV, iar de atunci a profesat atât în presa audiovizuală, cât și în cea scrisă (locală și națională).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Situația de pe frontul din Ucraina pune în pericol Republica Moldova

Situația de pe frontul din Ucraina, tot mai grea...

Ministrul rus de Externe avertizează despre anexarea Republicii Moldova de către România

Ministrul rus de Externe avertizează despre anexarea Republicii Moldova...

Jurnaliști din Republica Moldova, reținuți la Tiraspol. Filmau protestul organizat de autoritățile separatiste

Jurnaliști din Republica Moldova, reținuți la Tiraspol. Viorica Tătaru...